fbpx

Pompoensoep met kaneelcroutons

Je traditionele pompoensoep opkrikken was nog nooit zo makkelijk. Met onze kaneelcroutons geef je je pompoensoep een leuk extraatje.

Ingrediënten

  • 30 g zachte boter (of indien lactoseintolerant ook te vervangen door zachte olijfolie)
  • 4 sneetjes (wit) brood
  • 25 g suiker
  • 1 koffielepel kaneelpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Smeer de boter over de sneetjes brood en snij in blokjes.
  • Leg de stukjes brood in een kom en strooi er de suiker en kaneel over. Meng grondig zodat de stukjes brood bedekt zijn.
  • Leg de stukjes brood in 1 laag (dus niet over elkaar of op een hoopje) op je bakplaat.
  • Zet ze in de oven, kies voor Combinatiegaren 190°C – 0% vocht, en bak ze gedurende 8 minuten.
  • Draai ze even om, en bak ze opnieuw 8 minuten in de oven of tot ze mooi bruin zijn.
  • Serveer met soep naar keuze.

 

De (pompoen)soep

Ook de pompoensoep heb je zo gemaakt met de Miele stoomoven.

Ingrediënten (6 personen)

  • pompoen of groente naar keuze
  • 1 grote ui
  • Peper en zout
  • 1 bouillonblokje (groenten)

Bereiding

  1. Doe de fijngesnipperde ui in een niet-geperforeerde stoomovenpan van 5,7 liter.
  2. Maak je pompoen (of andere groenten) schoon, snij in stukjes en voeg toe aan de stoomovenpan.
  3. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe.
  4. Stoom 15 minuten op 100°C (of 4 minuten op 120°C).
  5. Mix het geheel, voeg heet water (hoeveelheid naar keuze) toe en kruid met peper en zout.
  6. Voeg je kaneelcroutons toe per bord indien gewenst.

Gezellig griezelen

Kijk jij al uit naar Halloween? Ontdek onze recepten voor griezellige snacks en maak er een hele film avond van!

Generations of Taste

Liefde gaat door de maag, dat is zeker. Dat verklaart waarom iedereen zo houdt van gerechten uit de kindertijd. Voor topchef en Miele’s Tastemaker Seppe Nobels is dat niet anders. Samen met tal van boeiende gasten haalt hij culinaire herinneringen op en bereidt deze heerlijke recepten met een vleugje nostalgie.

Een sterke basis: bouillon recepten van Seppe Nobels

Een ijzersterke basis, helemaal zelfgemaakt. Met deze heerlijke bouillonrecepten van Seppe Nobels til je jouw familierecepten naar een hoger niveau.

Lees meer over