Creepy spinnenkoekjes
Toch iets griezeliger gepland op 31 oktober? Maak dan onze spinnenkoekjes!
Ingrediënten
- 100 g zachte boter
- 100 g witte suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een snufje zout
- 1 ei
- 250 g patisseriebloem
- 200 g pure chocolade
- 50 g witte chocolade
- Ronde pralines of chocoladetruffels
Werkwijze
- Verwarm de Miele oven voor. Kies hetelucht plus, 170°C.
- Roer in een keukenrobot de boter met suiker, vanillesuiker en het zout romig.
- Voeg het ei en de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dikte.
- Steek de koekjes uit met ronde vormpjes en leg ze op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de Miele oven op de middelste richel en stel de tijd in op 15 minuten.
- Bak de koekjes tot ze goudgeel zijn. Neem ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
- Leg de pure chocolade in een stoomovenpan zonder gaatjes en plaats deze in de Miele stoomoven.
- Kies stomen 100°C gedurende 4 minuten. Hierdoor zal de chocolade smelten.
- Smelt op deze manier ook de witte chocolade.
- Plak de praline vast met een beetje chocolade op het koude koekje.
- Teken met pure chocolade spinnenpoten op het koekje. Teken met de witte chocolade oogjes.
- Laat het koekje rusten tot alles opgedroogd is.
Smakkelijk!