fbpx

Happy Halloween recepten

Je pompoen kerven of koekjes bakken, wat zijn jouw Halloween plannen? Wij geven je alvast een voorsmaakje van pure herfstsfeer in de keuken.

 

Zandkoekjes

Geef je zandkoekjes een griezelig (lekkere) vorm, speciaal voor Halloween. Zandkoekjes bakken kan iets leuks zijn om samen met de kids te doen op een regenachtige dag in de herfst vakantie. Bekijk zeker ons recept hier.

Creepy spinnenkoekjes

Toch iets griezeliger gepland op 31 oktober? Maak dan onze spinnenkoekjes!

Ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • 100 g witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een snufje zout
  • 1 ei
  • 250 g patisseriebloem
  • 200 g pure chocolade
  • 50 g witte chocolade
  • Ronde pralines of chocoladetruffels

Werkwijze

  • Verwarm de Miele oven voor. Kies hetelucht plus, 170°C.
  • Roer in een keukenrobot de boter met suiker, vanillesuiker en het zout romig.
  • Voeg het ei en de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dikte.
  • Steek de koekjes uit met ronde vormpjes en leg ze op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de Miele oven op de middelste richel en stel de tijd in op 15 minuten.
  • Bak de koekjes tot ze goudgeel zijn. Neem ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Leg de pure chocolade in een stoomovenpan zonder gaatjes en plaats deze in de Miele stoomoven.
  • Kies stomen 100°C gedurende 4 minuten. Hierdoor zal de chocolade smelten.
  • Smelt op deze manier ook de witte chocolade.
  • Plak de praline vast met een beetje chocolade op het koude koekje.
  • Teken met pure chocolade spinnenpoten op het koekje. Teken met de witte chocolade oogjes.
  • Laat het koekje rusten tot alles opgedroogd is.

Smakkelijk!

Lees meer over