Drie marinades voor kerst
Tastemaker Seppe Nobels geeft je tips & tricks om klassieke bereidingen een verrassende twist te geven in Generations of Taste
Een ijzersterke basis, helemaal zelfgemaakt. Met deze heerlijke bouillonrecepten van Seppe Nobels til je jouw familierecepten naar een hoger niveau.
Deze gebruikte Seppe in z’n “Konijn op wijze van de haes”.
Smelt de boter en stoof de uien en de prei. Doe er de rest van de groenten en alle kruiden bij. Giet water in de kookpot tot de groenten onderstaan. Breng aan de kook en laat maximaal 2 uur onder deksel trekken op een zacht vuur. Doe dat niet langer, want dan wordt de bouillon dof. Zeef de bouillon.
Je ingrediënten blijven hetzelfde, maar maak je graag jouw bouillon in de stoomoven, ontdek dan hieronder hoe.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de beenderen op een grote ovenschaal met de wortelen, de prei, de bleekselderij en de uien.
Doe er de knoflook en de tomatenpuree bij en strooi er de bloem over. Druppel er de arachideolie over en laat 20 minuten kleuren in de oven.
Giet de wijn in de ovenschaal en schraap alle aanbaksels los. Doe alles in een grote kookpot en giet er het water bij. Voeg er de laurier, de tijm, de kruidnagels, de jeneverbessen en de peterseliestengels aan toe. Breng aan de kook en laat 4 tot 6 uur trekken op een laag vuur.
Zeef de bouillon.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de beenderen op een grote ovenschaal met de wortelen, de prei, de bleekselderij en de uien. Doe er de knoflook en de tomatenpuree bij en strooi er de bloem over. Druppel er de arachideolie over en laat 20 minuten kleuren in de oven.
Giet de wijn op de ovenschaal en schraap alle aanbaksels los (Tip! Bij jouw PerfectClean. Doe alles in een grote kookpot en giet er het water bij. Voeg er de laurier, de tijm, de kruidnagels, de jeneverbessen en peterseliestengels aan toe. Breng aan de kook en laat 4 tot 6 uur trekken op een laag vuur.
Zeef de bouillon.