Runderbouillon
Ingrediënten
- 1 kg beenderen, bij voorkeur schenkelstukken
- 3 wortelen, in stukken
- 2 stengels prei, alleen het wit
- 3 stengels bleekselderij, in stukken 2 uien, gepeld en in stukken
- 1 teen knoflook, gepeld en gekneusd 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels arachideolie 2 dl rode wijn
- 2,5 liter water
- 2 blaadjes laurier
- 2 takken tijm
- 3 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- de stengels van 1 bussel peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de beenderen op een grote ovenschaal met de wortelen, de prei, de bleekselderij en de uien.
Doe er de knoflook en de tomatenpuree bij en strooi er de bloem over. Druppel er de arachideolie over en laat 20 minuten kleuren in de oven.
Giet de wijn in de ovenschaal en schraap alle aanbaksels los. Doe alles in een grote kookpot en giet er het water bij. Voeg er de laurier, de tijm, de kruidnagels, de jeneverbessen en de peterseliestengels aan toe. Breng aan de kook en laat 4 tot 6 uur trekken op een laag vuur.
Zeef de bouillon.