fbpx

Recept: traag geroosterde paprika met schapenkaas, rode ui en tuinkers

Geniet van dit heerlijke lenteweer en trakteer je geliefden op deze verfrissende salade. Deze combinatie aan verfijnde smaken past bij elke barbecue of vormt de perfecte basis voor een maaltijdsalade. Duik uw keuken in en haal de lente in huis.  

Wat heeft u nodig?

Traag gegaarde paprika’s

  • 4 rode paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 3 takken citroentijm

Afwerking

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 150 g schapenkaas
  • 1 bussel tuinkers
  • een handvol jonge spinazie

Bereiding

  1. Warm de culinaire lade voor.
    Culinaire lade: Stand slowcooking 5 | 4 uur 
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en zaadlijsten en leg ze op de bakplaat.
  3. Snipper de knoflook en rits de tijm van de takken.
  4. Verdeel de knoflook en de tijm over de paprika’s en gaar in de culinaire lade.
    Snij de tomaten in stukken en de ui in fijne ringen.
  5. Meng de tomaten met de ui en de verkruimelde schapenkaas.
  6. Haal de paprika’s uit de culinaire lade of oven en verwijder voorzichtig het vel.
  7. Meng de tomatensalade met het kookvocht van de paprika’s.
  8. Verdeel de paprika over enkele borden of leg ze samen op een schaal.
  9. Werk af met de tomatensalade, tuinkers en jonge spinazie.

Geen culinaire lade? Geen probleem je kan dit recept ook bereiden met …

  • Combi-stoomoven: Combinatiegaren | 30% vocht | 85°C | 3 uur
  • Oven: Hetelucht + Crisp functie | 85°C | 3 à 4 uur (afhankelijke van gewenste cuisson

Tip: Traag garen (slowcooking) versterkt de natuurlijke smaken. Heb je alsnog even de tijd niet kan je gerust de paprika garen in de oven op Hetelucht Plus, 120°C voor ongeveer 1 uur.

Duurzame Smaakmaker

Gebruik altijd seizoensgroenten voor je bereidingen. Paprika’s zijn prima in de lente en zomer, maar in de herfst of winter vervang je ze bijvoorbeeld door portobello’s of andere paddenstoelen. Kook groen-creatief en duurzaam!