fbpx

KERSTMENU: SOEP VAN AARDPEER MET CHIPS VAN GANDAHAM

De soep van Anniek presenteert niet enkel mooi, maar is nog overheerlijk ook. Heerlijk krokant met de chipjes van Gandaham!

Ingrediënten

  • 4 wit van prei
  • 2 takken witte selder
  • 4 uien 1 kg aardpeer
  • 4 dl room
  • 2 l gevogeltefond
  • 80 g boter
  • 15 sneetjes Gandaham
  • 1 plantje bieslook

Bereiding

Droog de Gandaham in de oven: neem een bakplaat, verdeel er de sneetjes ham over en stop ze in de oven. Kies voor Hetelucht Plus 80 graden gedurende 2 uur.
Reinig de groenten en versnijd ze grof. Doe de prei en de ajuin in een stoomovenpan zonder gaatjes en stoom ze op 120 graden gedurende 3 minuten of 9 minuten op 100 graden. Voeg nadien de selder en de aardpeer toe en stoom 9 minuten op 120 graden of 30 minuten op 100 graden.
Haal uit de stoomoven en voeg de fond en de boter toe. Mix en zeef de soep, werk af met room en kruid met peper en zout.
Snipper de bieslook fijn en breek de gedroogde Gandaham in vier.
Serveer de soep in een mooi bord en decoreer met de chips en de fijngesnipperde bieslook.

soep