fbpx

Hapje: lamsfilet inspired by Yves Mattagne

De met twee sterren bekroonde Yves Mattagne stelt je een heerlijk hapje voor waarvan je gasten zullen smullen!

Lamsfilet – Relish met munt en koriander, daikon, gefrituurde knoflook

Voor 4 personen

  • 2 lamsfilets
  • relish saus
  • 20 g gebakken knoflook
  • 100 g daikon in schijfjes
  • plukjes munt en koriander

Voor de relish saus

Meng samen:

  • 1 gesnipperde rode ui
  • ½ rode paprika, gepeld en in kleine blokjes gesneden
  • ½ groene paprika, gepeld en in kleine blokjes gesneden
  • ½ rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 10 g geraspte gember
  • 1 limoen
  • 15 cl olijfolie
  • 5 g fijngehakte verse koriander
  • 5 g fijngehakte verse munt

Bak de lamsfilets aan in een pan, laat ze half gaar worden in de warme oven (200°C) gedurende 4 minuten, laat het vlees rusten op een rooster en bak het in 3 minuten af bij het opdienen. Snij ze in sneetjes, breng op smaak met fleur de sel en verse peper van de molen. Plaats het lamsvlees op de borden, versier met schijfjes daikon, werk af met relish saus, gebakken knoflook, plukjes munt en koriander.

Lees meer over