Zo maak je een gezonde Bourgondische salade met krokante kip
Stap 1: Salade
- Snij de krieltjes in 4. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
- Schil de pastinaak en snij in lange repen van 1 à 2 cm dik. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
- Schil de pompoen en snij in blokjes. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
- Stel de oven in.
Speciale toepassingen | MenukokenGeen menukoken op je toestel?Plaats dan de krieltjes eerst in de Miele stoomoven en stel in.
Koken met stoom | 100°C | 4 min.
Voeg vervolgens de pastinaak toe en stel opnieuw in.
Koken met stoom | 100°C | 2 min.”
Voeg als laatste de stoomovenpan met pompoen toe.
Koken met stoom | 100°C | 6 min.”
Stap 2: Krokante kip
- Stel de oven in.
- Voor de combi-stoomoven
Voorverwarmen:
Combinatie-garen + Hetelucht Plus | 225°C | 0%
Afbakken:
Combinatie-garen + Grill | Stand 3 | 90% | 15 min.
- Voor je stoomoven
Koken met stoom | 85°C | +/- 12 min. (afhankelijk van de dikte van de kip)
+ daarna kort afbakken in de pan.
- Voor je oven
Hetelucht Plus | 180°C | 72°C Kern
- Start het eigen programma op.
- Leg op elke filet een takje tijm en rozemarijn. Wikkel 2 sneetjes ham rond elke filet.
- Leg de grillplaat in de universele bakplaat. Leg de filets op de grillplaat.
- Plaats de kip in de (combi-stoom)oven, zodra de oven is voorverwarmd.
- Bak af.
Stap 3: Afwerking
- Was en versnijd de sla. Meng met de veldsla.
- Voeg de krieltjes en overige groentjes toe aan de salade.
Tip: Grill de groentjes kort op een grillplaat voor een krokante twist.
- Werk af met balsamico créme, enkele sneetjes rode biet en radijs.
- Snijd de kip in repen.
- Serveer samen met de salade en het brood (optioneel).
De groentjes uit dit recept kan je variëren naargelang het seizoen.
Smakelijk!