fbpx

Gezonde Bourgondische salade met krokante kip

Gezond koken doe je met de Miele stoomoven. Wanneer je stoomt, behoud je alle vitamines en mineralen van je gerecht. Bovendien worden de smaak, de geur en de kleur van je voedingsmiddelen veel beter bewaard dan bij een bereiding met kokend water. Probeer het uit met dit recept!

Kooktijd: 45 min. – totaal: 120 min.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

Salade

  • 300 g krielaardappelen
  • 2 pastinaken
  • 1 pompoen

Kip

  • 3 à 4 kippenfilets | +/- 170g per filet
  • 6 à 8 sneetjes boerenham
  • 3 à 4 takjes tijm
  • 3 à 4 takjes rozemarijn

Afwerking

  • 1 krop sla, naar keuze
  • 100 g veldsla
  • Balsamico crème
  • 1 rode biet (gekookt)
  • 1 bos radijzen
  • brood (optioneel)

Zo maak je een gezonde Bourgondische salade met krokante kip

Stap 1: Salade

  1. Snij de krieltjes in 4. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  2. Schil de pastinaak en snij in lange repen van 1 à 2 cm dik. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  3. Schil de pompoen en snij in blokjes. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  4. Stel ‘SPECIALE TOEPASSINGEN > MENUKOKEN’ in.
    Geen menukoken op je toestel? Plaats dan de krieltjes eerst in de Miele stoomoven en stel in op “KOKEN MET STOOM: 100°C | 4 min.”, voeg vervolgens de pastinaak toe en stel opnieuw in “KOKEN MET STOOM: 100°C | 2 min.
    Voeg als laatste de stoomovenpan met pompoen toe. Stel in “KOKEN MET STOOM: 100°C | 6 min.

Stap 2: Krokante kip

  1. Stel de oven in:
    VOOR JE COMBI-STOOMOVEN: ‘EIGEN PROGRAMMA’
    – Voorverwarmen: COMBINATIE-GAREN | Hetelucht Plus | 225°C | 0%
    – Afbakken: COMBINATIE-GAREN | Grill | Stand 3 | 90% | 15 min.
    VOOR JE STOOMOVEN
    KOKEN MET STOOM | 85°C | +/- 12 min. (afhankelijk van de dikte van de kip), daarna kort afbakken in de pan.
    VOOR JE OVEN
    HETELUCHT PLUS | 180°C | 72°C Kern
  2. Start het eigen programma op.
  3. Wikkel 2 sneetjes boerenham rond elke kippenfilet.
  4. Leg deze op een gesloten bakplaat.
  5. Werk af met een takje tijm en rozemarijn, per filet.
  6. Plaats de kip in de combi-stoomoven, zodra de oven is voorverwarmd.
  7. Bak af.

Stap 3: Afwerking

  1. Was en versnijd de sla. Meng met de veldsla.
  2. Voeg de krieltjes en overige groentjes toe aan de salade.
    Tip: Grill de groentjes kort op een grillplaat voor een krokante twist.
  3. Werk af met balsamico créme, enkele sneetjes rode biet en radijs.
  4. Snijd de kip in repen.
  5. Serveer samen met de salade en het brood (optioneel).

De groentjes uit dit recept kan je variëren naargelang het seizoen.

Smakelijk!

Lees meer over

Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken