fbpx

Gezonde Bourgondische salade met krokante kip

Gezond koken doe je met de Miele stoomoven. Wanneer je stoomt, behoud je alle vitamines en mineralen van je gerecht. Bovendien worden de smaak, de geur en de kleur van je voedingsmiddelen veel beter bewaard dan bij een bereiding met kokend water. Probeer het uit met dit recept!

Kooktijd: 45 min. – totaal: 120 min.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

Salade

  • 300 g krielaardappelen
  • 2 pastinaken
  • 1 pompoen

Kip

  • 3 à 4 kippenfilets | +/- 170g per filet
  • 6 à 8 sneetjes boerenham
  • 3 à 4 takjes tijm
  • 3 à 4 takjes rozemarijn

Afwerking

  • 1 krop sla, naar keuze
  • 100 g veldsla
  • Balsamico crème
  • 1 rode biet (gekookt)
  • 1 bos radijzen
  • brood (optioneel)

Zo maak je een gezonde Bourgondische salade met krokante kip

Stap 1: Salade

  1. Snij de krieltjes in 4. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  2. Schil de pastinaak en snij in lange repen van 1 à 2 cm dik. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  3. Schil de pompoen en snij in blokjes. Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  4. Stel de oven in.
       Speciale toepassingen | MenukokenGeen menukoken op je toestel?Plaats dan de krieltjes eerst in de Miele stoomoven en stel in.
        Koken met stoom | 100°C | 4 min.
     Voeg vervolgens de pastinaak toe en stel opnieuw in.
       Koken met stoom | 100°C | 2 min.
    Voeg als laatste de stoomovenpan met pompoen toe.
       Koken met stoom | 100°C | 6 min.

Stap 2: Krokante kip

  1. Stel de oven in.
    • Voor de combi-stoomoven
      Voorverwarmen:
         Combinatie-garen + Hetelucht Plus | 225°C | 0%
      Afbakken:
         Combinatie-garen + Grill | Stand 3 | 90% | 15 min.
    • Voor je stoomoven
         Koken met stoom | 85°C | +/- 12 min. (afhankelijk van de dikte van de kip)
      + daarna kort afbakken in de pan.
    • Voor je oven
         Hetelucht Plus | 180°C | 72°C Kern
  2. Start het eigen programma op.
  3. Leg op elke filet een takje tijm en rozemarijn. Wikkel 2 sneetjes ham rond elke filet.
  4. Leg de grillplaat in de universele bakplaat. Leg de filets op de grillplaat.
  5. Plaats de kip in de (combi-stoom)oven, zodra de oven is voorverwarmd.
  6. Bak af.

Stap 3: Afwerking

  1. Was en versnijd de sla. Meng met de veldsla.
  2. Voeg de krieltjes en overige groentjes toe aan de salade.
    Tip: Grill de groentjes kort op een grillplaat voor een krokante twist.
  3. Werk af met balsamico créme, enkele sneetjes rode biet en radijs.
  4. Snijd de kip in repen.
  5. Serveer samen met de salade en het brood (optioneel).

De groentjes uit dit recept kan je variëren naargelang het seizoen.

Smakelijk!