fbpx

Groene groentenbowl

Op dit moment is jouw afweersysteem heel belangrijk. Deze groentenbowl is ideaal voor jouw afweersysteem!

Ingrediënten

  • 300 gram Quinoa
  • 450 ml groenten bouillon
  • 400 gram broccoli of romanesco
  • 2 stuks groene paprika
  • 200 gram sperziebonen of peultjes
  • 200 gram spitskool
  • 4 bosuitjes
  • 100 gram pecan noten
  • Groen kruiden gepluckt (basilicum, bieslook, selderij)

Dressing:

  • 1-1,5 el citroensap en rasp
  • 2 tl pittige mosterd
  • 2 el sushi azijn
  • 5 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Quinoa:
  1. Spoel de Quinoa en doe in een dichte stoomovenpan samen met de groentenbouillon: Stomen: 100 C.
    Tijd: 15-18 minuten tot gaar
  2. Maak kleine roosjes van de broccoli, schil de stelen en snijd in plakjes, stoom deze beetgaar. Gebruik hiervoor een automatisch programma of stel een tijdsduur in van ca. 4-5 minuten.
  3. Doe dit hetzelfde met de haricots en de spitskool.
  4. Snijd de paprika in dunne reepjes en de bosui in dunne ringen.

Dressing:

  1. Roer de mosterd aan met peper en zout, rasp en sap van de citroen en de sushi azijn.
  2. Meng er nu de olijfolie doorheen.

Hier maken we later de groenten mee aan.

Serveren:

Maak de groenten aan met de dressing. Verdeel de Quinoa over de bowls of een schaal. Dresseer hier op de aangemaakte groenten en maak het af met de geplukte groene kruiden.
Als laatste voeg je de gehakte pecannoten toe.

Tips: Je kunt dit gerecht zowel koud als lauwwarm eten. Ook is het lekker om een beetje geitenkaas toe te voegen.

Wil jij nog andere recepten uitproberen die goed zijn voor jouw afweersysteem?

Dan hebben wij nog een Groene Smoothie en een Groente Spiraaltaart.