Madeleine met zongedroogde tomaten

Geef je madeleines een Zuiderse twist met zongedroogde tomaatjes geitenkaas en basilicum. Een overheerlijk apero hapje waar niemand aan kan weerstaan.

Ingrediënten madeleines met zongedroogde tomaten

  • 2 potjes zongedroogde tomaten
  • 200g zachte geitenkaas
  • 120 ml melk
  • 3 grote eieren
  • 150g zelfrijzende bloem
  • Bakpoeder
  • Peper en zout
  • 75 ml olijfolie
  • 12 basilicumblaadjes

Bereiding madeleines met zongedroogde tomaten

  1. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht plus.
  2. Snij de zongedroogde tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes.
  3. Verwarm de melk op het kookvlak.
  4. Meng de bloem, bakpoeder, eieren, peper en zout in een mengkom.
  5. Voeg de olijfolie en de lauwe melk toe.
  6. Meng de tomaatjes, geitenkaas en basilicumblaadjes voorzichtig onder het beslag.
  7. Vul de madeleinevormpjes 3/4 met beslag.
  8. Bak gedurende (10-25)minuten tot goudbruin op level 2.
  9. Laat afkoelen 10 minuten in de vorm en laat nadien afkoelen op een rooster.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier
Opt in GOT

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken