Verwen je gasten met de ideale combinatie van warme chocolade en zacht roomijs. Met je Miele combi-stoomoven wordt het maken van deze heerlijke moelleux des te makkelijker.
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 1 vanillestok, zaadjes
- 50g suiker, wit
- 50g suiker, bruin
- 100g boter
- 50g chocolade, melk | in stukken
- 50g chocolade, fondant | in stukken
- 50g bloem | gezeefd
- Zout, snuifje
- (optioneel: roomijs)
Bereiding chocolade moelleux
- Doe de boter met de chocolade in een gesloten stoomovenpan en stoom 2min op 100°C.
- Klop ondertussen de eieren met de eidooiers, de suiker en de vanille in een mengkom tot een luchtige massa.
- Meng met spatel voorzichtig de bloem en zout onder de massa.
- Haal de gesmolten chocolade met de boter uit de stoomoven. En roer onder elkaar.
- Voeg toe aan ons beslag en meng voorzichtig zodat de lucht niet ontsnapt.
- Neem een koffietas en vul deze ¾ met het beslag.
- Plaats in de stoomoven en stoom 5 à 8 min op 100°C
Tip: Fan van koffie? Meng dan een half espresso’tje onder het beslag. Ideale combinatie met fondant chocolade.