fbpx

Altijd de ideale gaartijd met de Miele spijzenthermometer

Wil je er zeker van zijn dat je vlees/vis helemaal gaar is zoals jij het graag hebt? Dan meet je best de ‘kerntemperatuur’ van je gerecht. Om een perfect gebraden stuk vlees op tafel te zetten, gebruik je de Miele spijzenthermometer van je oven/stoomoven.

Wat doet de Miele spijzenthermometer?

De Miele spijzenthermometer meet de ‘kerntemperatuur’ van jouw gerecht in de oven/stoomoven.

Het enige wat je hoeft te doen, is bepalen hoe ‘saignant’ (rood), ‘à point’ (rosé) of ‘bien cuit’ (doorbakken) je het gerecht wilt serveren. Je geeft daarom de gewenste kerntemperatuur aan in je oven, en ziet in één oogopslag hoe lang de bereidingstijd nog is. Bij Miele meet je de kerntemperatuur op de graad nauwkeurig.

Drie redenen om een Miele spijzenthermometer te gebruiken

  1. Perfecte bakresultaten

    Bij Miele vind je hoogwaardige ovens met een spijzenthermometer. Die laatste zorgt voor de perfecte gaarheid van jouw vlees en vis. Je controleert de temperatuur van je oven uiterst precies en bent zeker van sappig en mals vlees.

  2. Makkelijk multitasken

    Je spijzenthermometer geeft de resterende kooktijd aan. Zo weet je wanneer je gerecht de gewenste kerntemperatuur bereikt. Dat betekent dat je de oven niet langer hoeft te openen om die resttijd in te schatten. Op die manier bespaar je energie en kan je tijdens deze bereiding ook vol vertrouwen je bijgerechten klaarmaken. De spijzenthermometer geeft je dus gemoedsrust tijdens het koken.

  3. Bijdrage aan duurzaam koken

    Koken met een spijzenthermometer zorgt ervoor dat je een gerecht exact serveert zoals het hoort. Door de precisie van je Miele oven en de spijzenthermometer gebruik je immers alleen de hoeveelheid warmte die je nodig hebt om je gerecht te bereiden.

Hoe gebruik je de Miele spijzenthermometer?

Je steekt de thermometer steeds in het midden van het vlees/de vis. Kijk uit dat je geen bot raakt, want het bot is altijd warmer dan het vlees.

Let er ook op dat je de spijzenthermometer niet gebruikt in combinatie met de Grillfunctie.

Welke kerntemperatuur kiezen?

De kerntemperatuur hangt samen met de aard van het vlees. Dat zie je ook in de tabel hierboven.

  • Rundvlees

    De ‘cuisson’ is uiteraard een persoonlijke keuze. Heb je jouw vlees het liefst zo ‘bleu’ mogelijk? Ga dan voor een kerntemperatuur van 50ºC. ‘Saignant’ heb je bij 50-60ºC kerntemperatuur, ‘à point’ bij 60-63ºC en ‘bien cuit’ bij 65-67 ºC kerntemperatuur. bij 65-67 ºC.

  • Varkensvlees

    Varkensvlees moet helemaal gaar zijn van binnen. Dat betekent niet dat je vlees niet een klein beetje rosé mag zijn. Bij 60-63ºC kerntemperatuur is je vlees ‘à point’. Toch liever ‘bien cuit’? Ga dan voor minstens 65ºC kerntemperatuur.

  • Gevogelte

    Ook kip moet helemaal gaar zijn. De kerntemperatuur van een hele kip moet hoger dan 75°C zijn. Borstvlees is gaar bij 70-72 ºC, terwijl donker vlees (de dij, poot of vleugel) minstens 85ºC moet zijn. Eend daarentegen, kun je heel goed ‘medium’ eten. Met 62ºC weet je dat je goed zit. Wil je hem helemaal gaar? Ga dan voor 79-82 ºC kerntemperatuur.

  • Lamsvlees

    Voor lamsvlees houd je dezelfde kerntemperatuur aan als voor rundvlees.

Lees meer over