fbpx

Deze feestelijke kerstrol maak je makkelijk een dag op voorhand. De vulling van witte chocolade combineert heerlijk met de frambozen en krokante pistachenootjes. Een dessertje voor het hele gezin!

Witte chocoladerol met pistache en framboos

Ingrediënten voor 6 personen

Voor het gebak:

  • 50 gr gemalen pistachenoten
  • 150 gr suiker
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 6 eieren
  • een snuifje zout

Voor de chocoladecrème:

  • 200 gr witte chocoladechips
  • 75 gr boter, op kamertemperatuur
  • 280 gr verse roomkaas
  • 270 ml slagroom

Voor de afwerking :

  • 100 gr pistachenoten, gehakt
  • 100 gr frambozen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de Miele Combi-oven voor. Kies Combinatiegaren, Hetelucht plus 190°C, 40% vocht.
  2. Meng de suiker, het zout en de eieren in een keukenrobot tot een egale, bleke massa. Zeef de bloem en voeg deze voorzichtig beetje bij beetje toe aan het mengsel. Meng goed door. Voeg de gemalen pistachenoten toe aan het mengsel en roer door tot een homogene massa.
  3. Bedek een bakplaat volledig met bakpapier. Schep het beslag op de bakplaat en spreid het beslag uit over de gehele bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden in de voorverwarmde combi-stoomoven en bak af in 10 tot 12 minuten.
  4. Maak ondertussen de chocoladecrème. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ op een laag vuurtje op het Miele-inductievuur. Roer af en toe in de chocolade en zet hem opzij als hij gesmolten is.
  5. Doe de boter in de mengkom van de keukenrobot en klop hem tegen hoge snelheid op tot hij glad is. Voeg de roomkaas toe en klop verder. Voeg de gesmolten chocolade beetje bij beetje toe. Voeg tenslotte ook de slagroom toe, blijf kloppen tot je een lobbige chocoladecrème bekomt.
  6. Haal het gebak uit de oven en draai het onmiddellijk om op een propere, natte handdoek of bakmatje. Verwijder het bakpapier voorzichtig.
  7. Bestrijk het gebak met 2/3 van de chocoladecrème. Het einde van de rol moet niet bedekt zijn. Verdeel de helft van de frambozen over de chocoladecrème en rol de cake op.
  8. Bestrijk de rol van de rest van de chocoladecrème. Dek de rol af met plasticfolie en plaats hem in de koelkast.
  9. Net voor het serveren: werk af met de frambozen en gehakte pistachenootjes.