fbpx

Een caloriebom van formaat, maar overheerlijk. Ontdek snel hoe je de Oreotaart van Baked Louie's maakt!

Herfstrecept: Oreotaart by Baked Louie's

Blogger Baked Louie’s is niet om een calorietje meer verlegen wanneer hij in de keuken staat. Daar is deze Oreotaart een perfect voorbeeld van. Een heerlijke chocoladecake, gevuld met roomkaasglzazuur, met flink wat Oreo’s in verwerkt. En het lijkt op een gigantische Oreo! De moeite waard om dit recept uit te proberen en er je favoriete guilty pleasure van te maken!

Ingrediënten

Droge ingrediënten:

  • 280 g patisseriebloem
  • 240 g kristalsuiker
  • 70 g ongezoet cacaopoeder
  • 24 g bakpoeder
  • Een snuifje zout

Natte ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 250 ml melk 1
  • 60 g gesmolten boter

Voor de roomkaasvulling:

  • 250 g roomkaas
  • 115 g boter

Voor de cake en de vulling:

  • Véél oreo’s!

Werkwijze:

  1. Zeef eerst de droge ingrediënten in een kom. Meng goed door elkaar totdat je geen klonters meer ziet.
  2. Voeg de natte ingrediënten toe. Meng het geheel goed door elkaar totdat je een mooi glad beslag hebt.
  3. Verkruimel 12 oreo’s in het beslag en meng.
  4. Vet een springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
  5. Leg een aantal oreo’s op het bakpapier en schep er het beslag bovenop.
  6. Zet de springvorm 50 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat nadien de cake even afkoelen.
  7. Klop ondertussen de roomkaas even op met de boter.
  8. Voeg eerste helft van de poedersuiker toe en meng. Doe dan de tweede helft poedersuiker erbij en meng.
  9. Verkruimel een 8-tal oreo’s in het glazuur en meng nog even door met een spatel.
  10. Haal de cake uit de springvorm en snijd deze middendoor. Leg de bovenste helft omgekeerd op een bord.
  11. Verdeel de roomkaasvulling gelijk over de onderste helft van de cake. Plaats de bovenste helft terug, met behulp van het bord, in een vlotte beweging. Druk overal een beetje aan.
  12. Als kers op de taart leg je in het midden van de cake nog een beetje glazuur, met daarin een oreo.

Geniet!

Lees meer over