fbpx

Brood bakken met Le Creuset

Heb jij een nieuwe combi-stoomoven van Miele gekocht? Dan krijg je daar tot eind 2020 een Le Creuset bakset gratis bij. Wij helpen je op deze blog bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Starten doen we met een gouden klassieker: ambachtelijk wit brood.

Ingrediënten

  • 40 g verse gist
  • 520 ml lauw water
  • 1 kg wit tarwebloem
  • 20g zout
  • 6g suiker
  • 20g boter

 

Tijd voor mij: 10 minutenTijd voor mijn oven: Automatisch programma: 43-68 minuten

Bereiding

  1. Los de gist op in het water en doe de bloem, het zout, de suiker en de boter erbij en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
  2. Laat het deeg rijzen in de combi-stoomoven. Kies Speciale toepassingen, Deeg laten rijzen gedurende 20 minuten.
  3. Kneed het deeg kort voor een 2de
  4. Bol het deeg op en leg het in een rechthoekige bakvorm. Maak schuine insnijdingen in het deeg bovenaan.
  5. Plaats de bakvorm op een bakrooster en stel volgende instellingen in:
    Combinatiegaren, hetelucht plus 40°C, 100% vocht, 8 min.
    Com hetelucht plus 50°C, 100%, 4 min.
    Combinatiegaren, hetelucht plus 210°C, 50% vocht, 6 min.
    Combinatiegaren hetelucht plus 220°C, 0% vocht, 35-50 minuten (afhankelijk van de gewenste bruining)
  6. Laat het brood 5 minuten afkoelen, alvorens te ontvormen.

Tip !

De ideale mengtijd van jouw brood bepalen  is geen sincure. Er zijn enkel richtlijnen en een eenvoudig trucje om na te gaan of je brood al voldoende gemengd is en de water- bloemverhouding goed zit. Al gehoord van de rekbaarheidscontrole? Neem na het mengen een klein bolletje deeg en plaats het tussen jouw vingertoppen. Als het bolletje de rekbaarheid heeft van een kauwgum  dan zit het deeg goed en kan het rijzen beginnen.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.

 

 

Lees meer over