fbpx

Brood bakken met Le Creuset

Miele en Le Creuset slaan de handen in elkaar om jou optimaal te laten genieten van jouw combi-stoomoven. Starten doen we met een gouden klassieker: ambachtelijk wit brood.

Ingrediënten

  • 40 g verse gist
  • 520 ml lauw water
  • 1 kg wit tarwebloem
  • 20g zout
  • 6g suiker
  • 20g boter

 

Tijd voor mij: 10 minutenTijd voor mijn oven: Automatisch programma: 43-68 minuten

Bereiding

  1. Los de gist op in het water en doe de bloem, het zout, de suiker en de boter erbij en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
  2. Laat het deeg rijzen in de combi-stoomoven. Kies Speciale toepassingen, Deeg laten rijzen gedurende 20 minuten.
  3. Kneed het deeg kort voor een 2de
  4. Bol het deeg op en leg het in een rechthoekige bakvorm. Maak schuine insnijdingen in het deeg bovenaan.
  5. Plaats de bakvorm op een bakrooster en stel volgende instellingen in:
    Combinatiegaren, hetelucht plus 40°C, 100% vocht, 8 min.
    Com hetelucht plus 50°C, 100%, 4 min.
    Combinatiegaren, hetelucht plus 210°C, 50% vocht, 6 min.
    Combinatiegaren hetelucht plus 220°C, 0% vocht, 35-50 minuten (afhankelijk van de gewenste bruining)
  6. Laat het brood 5 minuten afkoelen, alvorens te ontvormen.

Tip !

De ideale mengtijd van jouw brood bepalen  is geen sincure. Er zijn enkel richtlijnen en een eenvoudig trucje om na te gaan of je brood al voldoende gemengd is en de water- bloemverhouding goed zit. Al gehoord van de rekbaarheidscontrole? Neem na het mengen een klein bolletje deeg en plaats het tussen jouw vingertoppen. Als het bolletje de rekbaarheid heeft van een kauwgum  dan zit het deeg goed en kan het rijzen beginnen.

Lees meer over