fbpx

Een lekkere appeltaart maken die er nog eens mooi uitziet? Daar heeft Miele culinary advisor Sarah een eenvoudig trucje voor. Geen gedoe met talloze schijfjes appel netjes naast elkaar te leggen.

Herfstrecept: appeltaart

Ingrediënten

  • 300 g zachte boter
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • Snuifje zout
  • Zeste van 1 citroen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • Een tweetal appels

Werkwijze

Doe de zachte boter in een kom en ga er met een garde door. Voeg de suiker toe en roer het mengsel door. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Blijf kloppen totdat je een mooi glad beslag hebt.
Voeg al kloppend een snuifje zout, de zeste van de citroen en 2 zakjes vanillesuiker toe.
Doe een derde van de zelfrijzende bloem in de kom en spatel deze door het mengsel. Doe dit nog drie keer met de rest van de bloem.
Zorg dat de appels volledig bestrooid zijn met bloem. Zo zakken de appels niet in het beslag tijdens het bakken. Dit kan heel eenvoudig door de stukken appel in een vershoudzakje te steken en er bloem bij toe te voegen. Kneed het zakje met de handen totdat je ziet dat alle appels volledig bedekt zijn met bloem.
Wrijf de bodem van een springvorm in met boter.
Doe er het beslag in en leg erbovenop de bebloemde stukken appel in een mooie kring.
Bak 1u20 min op 150 *C in de combi-stoomoven. Gebruik hiervoor het programma Hetelucht Plus en stel een vochtgehalte van 80% in.
Haal de appeltaart uit de oven en bestrooi met poedersuiker.
En klaar!

Lees meer over