fbpx

Havermoutpap met peer en appel

Met de Miele stoomoven zorg je in een handomdraai voor een heerlijk gezond ontbijt. En dat met slechts enkele ingrediënten. De stoomoven doet het helemaal voor jou.

Wat heb je nodig?

(voor 2 personen)

  • 2 espressokopjes havermout
  • 2 espressokopjes amandelmelk
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • optioneel: 1 eetlepel chocoladeschilfers

Zo maak je een fruitig havermoutje:

  1. Meng de haver en de melk in een niet-geperforeerde stoomovenpan. Niet afdekken.
  2. Meng de blokjes peer en appel met de honing en de kaneel in een andere niet-geperforeerde stoomovenpan. Dek af met hittebestendige folie.

  3. Stoom dit alles in de stoomoven, met de functie ‘Koken met stoom’, op 100°C gedurende 5 minuten.

  4. Optie: voeg daarna de helft van de chocoladeschilfers toe aan de pap. Roer er heel lichtjes door, net voldoende om de schilfers te laten smelten (maar zonder het geheel te mengen).

  5. Werk de pap af met het fruit en enkele chocoladeschilfers.

    Smakelijk!

Lees meer over

Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken