fbpx

Klaarstomen voor de BBQ

Na de lente is de zomer terug in het land. Tijd om massaal onze bbq uit te halen! Heb je geen zin om te veel na te denken en vooral te genieten tijdens het barbecueën? Zorg dan voor een goede voorbereiding. En daarvoor is de Miele stoomoven jouw ideale partner in crime. Ontdek hier een eenvoudig barbecue recept voor het maken van overheerlijke ribbetjes met spicy mangochutney.

Voorbereidingen in de stoomoven

Ribbetjes

Ingrediënten:

  • 1/2 el chilipoeder
  • 1/4 el cayennepeper
  • 1 el zacht paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 2 el bruine suiker
  • 10el azijn
  • 1/4 kop ketchup
  • 1/2 kop water
  • 2 el worcestersaus
  • 1 el mosterd
  •  500g ribbekes op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

  • Maak de marinade. Meng alle specerijen met de suiker, het azijn, de ketchup, het water, de worcestersaus en de mosterd in een steelpan. Meng goed en laat inkoken op het kookvlak tot een stroperig geheel. Laat afkoelen.
  • Smeer de ribbetjes rijkelijk in met de marinade. Wikkel de ribbetjes in met hittebestendige folie of trek vacuüm.
  • Leg het vlees op een geperforeerde stoomovenpan. Stoom de ribbetjes op 65°C gedurende 60 à 90 minuten, afhankelijk van de dikte.
  • Laat rusten na het stomen.

Spicy mango chutney

Ingrediënten:

  • 380g rijpe mango
  • 120g confituursuiker
  • 120ml rode wijnazijn
  • Snufje Chilivlokken (naar smaak)
  • Snufje Kardemom (naar smaak)
  • ½ steranijs

Bereidingswijze:

  • Schil de mango en snij in stukken van max. 1cm en leg deze in een niet-geperforeerde stoomovenpan.
  • Voeg de confituursuiker, wijnazijn en specerijen toe en meng kort.
  • Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en stoom. Kies hiervoor de functie Koken met stoom op 100°C gedurende 10 à 12 minuten. Roer het mengsel door en laat afkoelen.

De gepofte aardappel en maïskolf

Ingrediënten:

  • 1 grote aardappel per persoon
  • 1 maiskolf per persoon

Bereidingswijze:

  • Was de aardappelen en de maiskolven.
  • Leg de aardappelen in een geperforeerde stoomovenpan.
  • Leg de maïskolven in een 2e geperforeerde stoomovenpan.
  • Plaats de stoomovenpannen in de stoomoven en stoom.
    Kies hiervoor de functie Koken met Stoom op 100°C voor 35-40minuten (of 12 à 15 op 120°C).

 

 

Tot slot op de barbecue

Plaats de ribbetjes, aardappelen en maiskolven op de barbecue tot ze mooi “barbecuebruin” zien.
Serveer met de chutney.

Ontdek ook onze blogpost waarin we enkele handige tips & tricks op een rijtje zetten om jouw barbecue nog meer elan te geven.

Lees meer over