fbpx

Barbecuelak

Lekker als marinade voor je barbecue, zowel voor vlees zoals ribbetjes of je groenten

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 chilipeper
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g hoisinsaus
  • 30 g ketjap
  • 40 g sojasaus
  • 60 g ketchup
  • 20 g Belgische mosterd
  • 10 g perensiroop of ahornsiroop
  • 60 g lokale honing

Bereiding

  1. Snij de limoen, de ui en de appel (met schil) in kwarten. Snij de chilipeper overlangs in tweeën. Kneus de knoflook. Grill alles in de hub.
  2. Roer de hoisinsaus, de ketjap, de sojasaus, de ketchup, de mosterd, de siroop en de honing los in een kom en giet het in de hub bij de gegrilde ingrediënten.
  3. Roer goed om en bak in de oven op Hete lucht Plus op 95°C gedurende 20 minuten.
  4. Gebruik de saus om te marineren of om je vlees of groenten te lakken voor de barbecue.

Lees meer over