Heeft de paashaas te veel chocolade paaseieren achtergelaten? Het overschot kan je verwerken in simpele chocoladegerechtjes met de oven of stoomoven. Wij geven je drie voorbeelden!

Chocolade eieren over na Pasen? Dit kan je ermee doen!

1. Studentenhaver met chocolade

Ingrediënten

  • 400 g gebroken chocolade paaseieren
  • 200 g ongezouten notenmix en/of gedroogde vruchten
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 tl grof zeezout

Werkwijze

  1. Meng de specerijen.
  2. Hak de noten en vruchten grof tot de gewenste grootte.
  3. Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie op het Miele kookvlak.
  4. Laat ze rustig smelten tot de chocolade gesmolten is en mooi blinkt. Neem van het vuur.
  5. Voeg de overbleven chocolade bij de gesmolten chocolade en meng goed.
  6. Voeg een beetje van de specerijen toe aan de chocolade en proef. Voeg eventueel meer specerijen toe naar smaak. De bedoeling is dat je een smaakbom met een ‘kick’ op het einde krijgt.
  7. Meng een stuk van de noten en vruchten onder de chocolade.
  8. Stort de chocolade op een ovenplaat met bakpapiertje uitStrijk open tot een mooi effen vlak.
  9. Bestrooi met de rest van noten, vruchten en eventueel specerijen.
  10. Laat de chocolade rustig opstijven in een koele ruimte. Breek nadien in porties.

 

2. Gestoomde chocolademoelleux

Ingrediënten

  • 200 g chocolade paaseieren, puur
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 100g fijne suiker

Werkwijze

  1. Breek de paaseieren in stukken.
  2. Smelt de boter samen met de chocoladestukken gedurende 3 minuten op 100°C, in een stoomovenpan zonder gaatjes, in de Miele stoomoven.
  3. Klop de eieren en de fijne suiker tot een smeuïge massa.
  4. Meng het boter-chocolademengsel goed na het stomen.
  5. Meng het chocolademengsel met het eiermengsel tot een homogene massa.
  6. Giet het beslag in een platte porseleinen stoomovenschaal.  Dek af met hittebestendige folie.
  7. Stoom het beslag gedurende 8 min. op 120°C in de Miele steamer of in de Miele stoomoven gedurende 24 min. op 100°C.
  8. Serveer met heerlijk vers fruit of een romige bolletje ijs.

3. Cake met gevulde paaseitjes

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 150 g boter
  • 170 g fijne suiker
  • 30 g vanillesuiker
  • Paaseitjes

Benodigdheden: porseleinen stoomschaal of niet-geperforeerde stoomschaal

Werkwijze

  1. Smelt de boter gedurende 2 minuten met een temperatuur van 100°C.
  2. Meng de suiker en het suiker krachtig met de eieren tot het mengsel wit kleurt.
  3. Voeg vervolgens de bloem, en de boter toe en meng goed.
  4. Boter een  platte porseleinen stoomovenpan in en vul het met het beslag.
  5. Decoreer met paaseitjes.
  6. Stoom 40 minuten met een temperatuur van 100°C.

Lees meer over