fbpx

PAVLOVA MET GRANAATAPPEL EN PISTACHENOOTJES

Deze pavlova is haast te mooi om op te eten. Anniek maakt ze met granaatappel en pistachenootjes voor mooie kleurencontrasten. Hoedanook: deze meringue is een prachtige afsluiter van jouw feestdiner. En het meeste doe je al een dag op voorhand, zo hoef je niet de hele tijd in de keuken te staan!

Ingrediënten voor 8 personen

Voor de pavlova:

  • 8 eiwitten op kamertemperatuur
  • 2 snufje zout
  • 200 g fijne suiker
  • 200 g poedersuiker
  • 2 grote theelepel maïzena

Voor de creme:

  • 200 g mascarponeroom
  • 40 g suiker
  • De schil van 2 citroenen
  • 1 granaatappel
  • 50 g geroosterde pistachenoten

Bereiding

Een dag op voorhand:

Bereid de meringue: verwarm de Miele-oven voor, Hetelucht Plus 120°C. Klop het eiwit op met een snufje zout. Als het mengsel begint te schuimen, voeg dan de fijne suiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Het eiwit moet zeer stevig en glanzend zijn.

Voeg de poedersuiker en de maïzena voorzichtig toe met een spatel.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel voorzichtig op de bakplaat en egaliseer. Verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Bak voor minimaal 1u30. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van het schuim.

Om te controleren of de meringue gaar is, kan je je hand onder het bakpapier plaatsen. Als deze hard is, is je meringue klaar. Laat de meringue de hele nacht afkoelen met de oven op een kier

De dag zelf:

Klop de room met het citroensap en de suiker op.

Op het moment zelf:

Stel je pavlova samen: plaats de meringue op een mooie plank, bestrijk het met de mascarponeroom en decoreer met de granaatappelpitjes en de pistachenoten.

Lees meer over