fbpx

Kabeljauw in de oven, met miso-marinade

Zin in een lekker stukje vis? Verwen je gezin vanavond met kabeljauwhaasje uit de oven, gemarineerd in zoete miso-saus en geserveerd met een verrukkelijke groentenwok. Overheerlijk, supergezond en verrassend makkelijk om klaar te maken!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 kabeljauwhaasjes van 130 g
  • 450 g witte misopasta
  • 15 cl sake
  • 15 cl mirin
  • 5 cl yuzu-sap
  • 225 g poedersuiker
  • 20 sluimererwten
  • 2 stronken witlof, in julienne gesneden
  • 100 g gepelde edamame
  • 100 g shiitake
  • 10 g verse gember, gepeld
  • 1 stengel citroengras
  • 2 takjes vers ijzerkruid (verbena)
  • 2 takjes verse koriander
  • 2 takjes verse peterselie

Recept voor de miso-marinade

  • Breng de sake en de mirin samen aan de kook
  • Voeg de poedersuiker en de mispoasta toe
  • Werk af met het yuzu-sap

De kabeljauw in de oven klaarmaken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat de kabeljauw minstens een halfuurtje in de marinade rusten
  • Dep de kabeljauw en bewaar de marinade, die als saus zal dienen
  • Bak de kabeljauw kort aan in de pan om te kleuren
  • Laat de vis 5 minuten in de oven bakken

De groenten wokken

  • Versnipper de onderkant van de stengel citroengras
  • Rasp de gember
  • Bak de shiitake
  • Voeg de edamame en sluimererwten al roerend toe
  • Voeg de witlofjulienne
  • Kruid de groenten met peper, zout, de gember en het citroengras

Aan tafel!

Schik de vis op de borden, leg er de groenten naast en werk af met de takjes peterselie, ijzerkruid en koriander. Serveer de misosaus apart.

Smakelijk!

Lees meer over