Kip met Philadelphia van Stephanie Scheirlynck

Ben jij een grote fan van ovenschotels? Dan is deze lichte variant van Stephanie Scheirlynck het uitproberen waard. Stoom je aardappelen met de drukstoomoven en win meteen ook wat tijd. Ben jij al geïnspireerd? Vind al Stephanie’s recepten hier!

Voedingswaarde per portie:
510 KCal
40g KH
45g E
19g V

 

 

Ingrediënten voor kip met Philadelphia

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 250 g Philadelphia light-roomkaas
  • 100 g zure room (light)
  • peper en zout
  • 600 g kippenborst
  • 50 g cheddarkaas, geraspt
  • enkele takjes oregano en tijm
  • 600 g aardappelen

Bereiding: kip met Philadelphia

  • Bak de groenteblokjes en de lente-uitjes in de olijfolie en voeg de Italiaanse kruiden toe.
  • Haal van het vuur. Meng met de Philadelphia, de zure room, peper en zout.
  • Leg de kippenborsten in een ovenschaal, giet er het Philadelphiamengsel over en bestrooi met de kaas.
  • Bak gedurende 45 minuten in de oven op 180°C Hete Lucht Plus.
    • Tip: In de Miele oven hoef je niet voor te verwarmen!
  • Stoom de aardappelen gaar in de schil gedurende 20-30 minuten op 100°C of 6-12 minuten op 120°C (afhankelijk van de grootte)
  • Versier de ovenschotels met tijm en oregano en serveer met de gestoomde aardappelen
Kip met Philadelphia/Le poulet au Philadelphia
Kip met Philadelphia/Le poulet au Philadelphia