fbpx

Broccolisoep

Snel, gezond én lekker. Maak het jezelf makkelijk met deze gestoomde brocolisoep. Met je Miele stoomoven is die bovendien in een vingerknip klaar. Bekijk hieronder het recept.

Ingrediënten voor broccolisoep voor 6 personen

  • 2 broccoli
  • 2 witte preistengels
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote aardappel
  • 1 laurierblad
  • Witte peper
  • 3 blokjes groentebouillon
  • Olijfolie
  • Bieslook
  • Warm water

 

Benodigdheden

Tijdsduur

  • Steamer 3 minuten (ui + knoflook)
  • Steamer 10 minuten (prei + aardappel + broccoli)

Bereiding: Broccolisoep

  1. Doe de fijngesnipperde ui en knoflook met een scheutje olijfolie in een niet-geperforeerde stoomovenpan van 5,7 liter, en stoom 3 minuten op 120 °C of 9 minuten op 100 °C.
  2. Maak de broccoliroosjes klein en voeg toe aan de soep.
  3. Snij de prei en de aardappel klein, snij de geschilde broccolivoeten in hele kleine blokjes en doe alles in de pan, samen met het laurierblad en de verkruimelde bouillonblokjes. Stoom 10 minuten op 120 °C of 30 minuten op 100 °C. Haal er enkele broccoliroosjes uit, en bewaar ze voor de afwerking.
  4. Voeg al mixed het water toe aan de soep tot de gewenste dikte. Kruid zonodig bij met peper en zout.
  5. Werk af met fijngesnipperde bieslook en enkele broccoliroosjes.

Tip

Deze heerlijke soep kan ook op andere wijze afgewerkt worden. Room, kruidenkaas, een beetje fijngesneden Ganda-ham geven er een hele andere dimensie aan.

Laat het jou smaken!

Wil jij naast dit lekkere soepje ook nog een hoofdgerecht of dessert klaarmaken? Neem dan nu een kijkje naar onze recepten!

Lees meer over