fbpx

Pindasoep in de drukstoomoven

Pindasoep maken in de drukstoomoven, het is bijna té makkelijk. In 10 minuten heb je een kom vol vitamientjes klaar. Stephanie Scheirlynck maakte met haar drukstoomoven deze heerlijke pindasoep voor ons klaar. Probeer jij hem uit?

Hier vind je al Stephanie’s recepten!

La soupe aux cacahuètes/Pindasoep heikki

Ingrediënten (voor 1.5 l soep)

  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels witte selderij
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl plantaardige olie
  • 1 l groentebouillon
  • 200 g tomaten uit blik
  • 70 g pindakaas
  • 2 el pikante chilisaus
  • peper en zout
La soupe aux cacahuètes/Pindasoep
La soupe aux cacahuètes/Pindasoep
La soupe aux cacahuètes/Pindasoep
La soupe aux cacahuètes/Pindasoep
heikki

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Snipper de knoflook fijn.

In de stoomoven:

  • Doe de look en ui in een diepe stoomovenpan zonder gaatjes en stoom deze samen gedurende 3 minuten op 120°C (of 9 minuten op 100°C).
  • Voeg de rest van de groeten toe, samen met de bouillon en tomaten. Laat 10 minuten stomen op 120°C (of 40 minuten op 100°C).
  • Mix alles samen en kruid met peper en zout.

Tip !

Dit is voldoende voor meerdere porties. Je kunt de soep in kleine porties bewaren in de koelkast of diepvriezer, zodat je ze maar hoeft op te warmen bij een volgende gelegenheid.