fbpx

Pizza dip om te delen | Inspired by Anniek Chiau

Was je nog op zoek naar de ideale snack om te delen met je vrienden op een zwoele zomeravond? Je zoektocht stopt hier: met de ingrediënten van een Italiaanse klassieker tovert Anniek Chiau een verrassend zomers aperitief op tafel.

Benodigdheden

  • 500 ml bereide tomatensaus
  • 1 ongesneden brood
  • verse basilicum
  • 80 g mozzarella
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 100 g emmentaler kaas
  • Tortilla chips

Bereiding

  • Snij de bovenste korst van het brood.
  • Haal het binnenste van het brood eruit, maar overdrijf hier niet in. Zorg ervoor dat je een stevige korst overhoudt.
  • Vul het holle brood met de tomatensaus.
  • Beleg de saus met een laagje basilicumblaadjes.
  • Voeg vervolgens de parmezaanse kaas en de mozarella toe.
  • Werk af met een laag ementaler kaas.
  • Bak het geheel 20 minuten op 180°C en zet het nadien nog 10 minuten extra onder de gril (opgelet: niet hoger dan niveau 2).
  • Plaats de dip op een grote schaal en serveer met tortilla chips.
  • … en dippen maar!

Smakelijk!

Lees meer over