Tarte tatin van ananas met notenpesto

Deze verrassende variant op de klassieke tarte tatin oog bijzonder mooi en smaakt super. De ananas zorgt voor een tropische toets en de notenpesto geeft extra pit.

Ingrediënten tarte tatin van ananas met notenpesto

Voor 1 taartvorm

  • 450g bladerdeeg
  • 30g gekonfijte gember
  • 120g suiker
  • 120g boter
  • Merg van 1 vanillestok
  • 1 ananas
  • Bloem voor werkvlak

 

Chocolade-basilicumpesto: ½ basilicumplantje, 40g witte chocolade, 80g geroosterde pindanoten, 50ml druivenpitolie

Bereiding tarte tatin van ananas met notenpesto

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier, bodem en randen.
  2. Maak de karamel op een kookvlak. Karamelliseer de suiker met enkele druppels water in een steelpan. Voeg de boter toe, gekonfijte gember en vanillemerg toe. Giet de karamel in de springvorm, zodat de bodem goed bedekt is.
  3. Schil en halveer de ananas. Verwijder de kern en snij de ananas in schijven van 2cm dik. Leg de schijven op de bodem van de springvorm.
  4. Snij het bladerdeeg met een scherp mes in de grootte van jouw bakvorm + 0.5cm. (deeg krimpt bij het bakken)
  5. Leg het bladerdeeg bovenop het fruit. Duw de randen voorzichtig naar beneden tegen het fruit.
  6. Bak de taart gedurende 45 minuten met hetelucht plus op een bakrooster in het midden van de oven tot goudbruin.
  7. Maak de notenpesto: was en droog de basilicumblaadjes. Rasp de witte chocolade fijn en mix de noten, olie en basilicumblaadjes samen met de witte chocolade fijn.
  8. Haal de taart uit de oven en laat rustig afkoelen. Besprenkel, vlak voor serveren, de taart met de chocolade-basilicumpesto.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier
Opt in GOT

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken