fbpx

Elke maand maak je dankzij Inspired by Miele kans op een VitaSteam, de vrijstaande stoomoven van Miele. De eerste winnares is Erna Aertssen. Zij bezorgde ons haar eigen recept van kabeljauwhaasje met een Indische toets.

Kabeljauwhaasje met een Indische toets | Inspired by Erna Aertssen

De allereerste winnaar is intussen bekend! Erna Aertssen bezorgde ons haar eigen recept van kabeljauwhaasje met een Indische toets en verblufte ons met haar foto’s.

Miele Culinary Advisor Anniek Chiau toverde Erna’s recept om in een versie speciaal afgestemd op de Miele stoomoven. Zo kan Erna straks haar winnende recept nog makkelijker klaarmaken in haar gloednieuwe VitaSteam!

ZO MAAK JE ERNA’S KABELJAUWHAASJE IN DE STOOMOVEN

Benodigdheden

  • 4 kabeljauwhaasjes, 150 à 200 g per persoon
  • 4 uien
  • 2 koffielepels currypoeder
  • 8 rijpe tomaten
  • 25 ml room
  • Olijfolie
  • 4 koffietassen Basmati-rijst
  • 1 portie saffraandraadjes of -poeder

Bereidingswijze

  • Maak een kruis in de tomaten en blancheer ze 2 minuten op 100 graden.
  • Schrik de tomaten na het stomen meteen in koud water. Pel ze en verdeel ze in vier stukken en haal de zaadjes eruit.
  • Neem 2 geperforeerde stoomovenpannen en vet deze in met wat olijfolie. Schik er de kabeljauwhaasjes in.
  • Stoom de kabeljauw op 80 graden en afhankelijk van de dikte van de kabeljauw 3 minuten (bij 1 cm dikte) en 6 minuten bij 2 cm dikte.
  • Neem een niet-geperforeerde stoomovenpan en vul deze met 5 koppen rijst en dezelfde hoeveelheid water.
  • Voeg de saffraan toe.
  • Stoom op 100 graden en dit volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
  • Schil de uien en snij ze klein.
  • Neem een niet-geperforeerde stoomovenpan en leg de tomaten en de uien erin en bestrooi met de currypoeder.
  • Stoom de tomaten, uien en de curry volgens dezelfde bereidingswijze als de rijst.
  • Haal uit de oven en meng de room onder de tomaten en uien.
  • Schik de gestoomde vis samen met de tomatensaus en de rijst mooi op een bord. Werk af met koriander.

Smakelijk!

Lees meer over