fbpx

Chocolade madeleines

Ga jij tijdens de koude wintermaanden graag eens aan het bakken? Met je nieuwe madeleine bakvorm, gratis bij een combi-stoomoven van Miele, was het nog nooit zo makkelijk ! Ontdek hier ons recept voor heerlijke, smeuïge chocolade madeleines.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 125g kristalsuiker
  • 60g maïsbloem
  • 60g bloem
  • 50g pure chocolade
  • 60g zachte boter
  • Boter om de vorm in te smeren en een beetje bloem

Werkwijze

  1. Meng de zachte boter met de suiker tot een romig geheel.
  2. klop de eieren er één voor één onder.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie voorzichtig op het kookvlak.
  4. Voeg de chocolade toe zachtjes aan het eiermengsel.
  5. Merg er tot slot de bloem er voorzichtig beetje bij beetje onder.
  6. Smeer de vorm in met boter en bestuif met bloem. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.
  7. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten op 200°C Hete Lucht Plus.
  8. Ontvorm de chocolade madeleines en laat ze afkoelen.