fbpx

België en Hongarije treffen elkaar in de achtste finales. Het ideale moment om een Hongaars hapje op tafel te toveren! In de Hongaarse keuken zijn ze dol op gevulde kolen en gevulde paprika. De twee ingrediënten die je vaak tegenkomt voor de vulling zijn rijst en gehakt. Maar omdat er voor gevulde paprika's eindeloos wordt gevarieerd, geven we je een receptje van onze eigen, eenvoudige versie!

Gevulde paprika | Inspired by Miele

Ingrediënten gevulde paprika

  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 300 g rijst
  • 300 ml water
  • Peper
  • Zout
  • 100 g gekookte kipblokjes en hamblokjes
  • 100g fijngesneden paprikareepjes
  • 1 plantje koriander
  • 50 g geplette nootjes
  • 150 g ricotta

Bereiding gevulde paprika

  • Neem een niet-geperforeerde stoomovenschaal. Doe de rijst en het water erin en stoom de rijst op 100°C gedurende de tijd aangegeven op de verpakking.
  • Snij de paprika’s door. Je hebt paprikabootjes nodig van ongeveer 3 cm.
  • Haal de rijst uit de stoomoven er meng er naar believen de andere ingrediënten door (in onze versie: kipblokjes, hamblokjes, paprikareepjes en geplette nootjes). Kruid af met wat peper en zout.
  • Vul de paprika’s met de rijst en schuif ze voor een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Serveer met de ricotta, die is afgekruid met peper en koriander.

Smakelijk!

Lees meer over