Ingrediënten gevulde paprika
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 2 groene paprika’s
- 300 g rijst
- 300 ml water
- Peper
- Zout
- 100 g gekookte kipblokjes en hamblokjes
- 100g fijngesneden paprikareepjes
- 1 plantje koriander
- 50 g geplette nootjes
- 150 g ricotta
Bereiding
- Neem een niet-geperforeerde stoomovenschaal. Doe de rijst en het water erin en stoom de rijst op 100°C gedurende de tijd aangegeven op de verpakking.
- Snij de paprika’s door. Je hebt paprikabootjes nodig van ongeveer 3 cm.
- Haal de rijst uit de stoomoven er meng er naar believen de andere ingrediënten door (in onze versie: kipblokjes, hamblokjes, paprikareepjes en geplette nootjes). Kruid af met wat peper en zout.
- Vul de paprika’s met de rijst en schuif ze voor een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Serveer met de ricotta, die is afgekruid met peper en koriander.
Smakelijk!
Wil je nog andere recepten klaarmaken? Neem dan een kijkje op onze blog!