fbpx

Nieuwe kookplaat nodig? Ga je voor inductie? Of kook je liever op gas? We schotelen de voor- en nadelen voor en geven ook nog enkele slimme tips mee. Kwestie van de knoop iets sneller door te kunnen hakken.

Zo kies je de juiste kookplaat!

Inductiekookvlakken zijn in. En dat is niet verwonderlijk. Ze warmen razendsnel op, er gaat nagenoeg geen warmte verloren, het gevaar voor verbranding is minimaal en het kookvlak is ontzettend onderhoudsvriendelijk.

Extreem nauwkeurig

De temperatuur is bovendien erg goed te regelen. Zeker als je een Miele-inductiekookvlak met TempControl in huis haalt. Hiermee stel je de temperatuur erg nauwkeurig in waardoor aanbranden geen optie is. Ook handig: de sudderstand voor sauzen. Het nadeel van een inductiekookplaat? Niet alle kookpotten en braadpannen zijn geschikt voor een inductievuur.

Stel je vuur zelf samen

Weet je niet goed welk inductievuur je moet kiezen? Dankzij de SmartLine-elementen bepaal jij de samenstelling helemaal zelf. Zo combineer je bijvoorbeeld een dubbele inductiekookplaat met een werkbladafzuiging. Of liever een krachtige gaswok, teppanyaki of grillplaat? De SmartLine-elementen zijn zowel voor inbouw- als opbouw geschikt en hebben allemaal dezelfde touch-bediening.

Liever gas?

Uitstekende keuze! Gaskookplaten zijn dankzij QuickStart erg eenvoudig te ontsteken. Daarnaast zijn ze vaak goedkoper dan een elektrisch kookvlak of inductievuur. Hobbykoks zweren bij een gasvuur omdat je de vlam perfect kunt doseren en controleren. Wok je regelmatig? Ga dan voor een enkele of dubbele wokbrander. Onderhoudsvriendelijk? Dat valt erg goed mee. De ComfortClean-pannendragers van Miele-gaskookplaten kunnen probleemloos in de vaatwasser. Het enige minpuntje is dat het rendement iets lager ligt in vergelijking met een inductiekookvlak. En je hebt een gasleiding in de keuken nodig!

Of keramisch?

Ook keramische kookvlakken hebben heel wat voordelen. Ze zijn gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en geven restwarmte om je voeding achteraf nog even warm te houden. Kies je voor een toestel met Con@ctivity? Dan reageert je dampkap zelfs automatisch. Een andere handige functie is ExtraSpeed. Daarmee bespaar je tot 35% aankooktijd.

Een echte topper? De KMDA 7476 inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap, Con@ctivity, warmhoudfunctie én PowerFlex. Toch niet gevonden wat je zocht? In onze Wegwijs in Kookplaten helpen we je verder op weg naar de perfecte kookplaat voor jouw keuken.

Lees meer over