fbpx

Kerstmenu: huisgemaakte paté met uienconfituur

Geen stress in de keuken tijdens jouw feestdiner, want deze paté maak je minstens een dag op voorhand. Serveer met toast en geniet!

Ingrediënten

  • ½ l droge witte wijn
  • 150 g varkenslever
  • 150 g buikspek
  • 150 g gemengd gehakt
  • 50 g panko
  • 20 g aangefruite ajuin
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 teen knoflook
  • 2 g marjolein
  • 1 el Cognac
  • 1 tl gekneusde witte peperbolletjes

Bereiding

  1. Stoom het spek samen met de witte wijn, wat zout in een niet-geperforeerde stoomovenpan. Kies voor stomen 80 graden gedurende 30 minuten.
  2. Maak de ajuin schoon en hak ze in stukjes. Bak ze in een pan in wat boter, samen met de tijm en de verkruimeld laurier. Laat 10 minuten zacht stoven tot de sjalot mooi zacht en doorschijnend is geworden. Houd apart.
  3. Snij de verschillende vleessoorten in stukken. Hak het warme spek, de stukken lever, het paneermeel, de cognac, het ei, de ajuin en de kruiden in de blender tot mooi mengsel bekomt.
  4. Doe het mengsel in een terrinevorm, strijk het bovenaan glad en plaats het in de Miele-oven. Kies voor Combinatiegaren, HeteluchtPlus 160 graden, 50 % vocht en met een kerntemperatuur van 70 graden.
  5. Laat de paté afkoelen en minstens 24u in de koelkast rusten alvorens aan te snijden.