fbpx

Slimme Miele Tips: Zweedse balletjes

Fingerfood. Het zijn simpele gerechtjes die je gewoon met je handen mag – of zelfs moet – eten. Zweedse gehaktballetjes – beter gekend als köttbullar – is zo een snack die bij iedereen enorm in de smaak valt. Sarah De Belder verklapt haar geheime ingrediënt zodat je deze Zweedse balletjes voortaan zelf kan maken in de combi-stoomoven. Hiermee scoor je gegarandeerd bij je vrienden!

Benodigdheden

  • Half pakje TUC koekjes
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • Zout
  • Chili saus
  • Peper
  • Ras el Hanut kruiden

Bereiding

  • Verkruimel de TUC koekjes.
  • Meng de kruimels, het gehakt en het ei.
  • Kruid af met zout, peper, ras el hanut en chili saus.
  • Maak balletjes en verdeel ze op je Miele bakplaat. Je hebt geen bakpapier nodig, de balletjes mogen er zo op.
  • Bak 30 min op 190°C in de combi-stoomoven (Hetelucht Plus, 25% vocht)
  • Serveer de balletjes op een bord met wat chili saus erbij.

Smakelijk!

Lees meer over