fbpx

Courgettecake

Begin jij 2020 sportief? Dan is deze courgettecake de perfecte snack. Met dit recept van Stephanie Scheirlynck heb je meteen de boost die je nodig hebt!

Ontdek nog meer originele recepten van Stephanie hier.

Voedingswaarde per portie:
240 KCal
24g KH
5g E
14g V
miele_171019_0445 heikki

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g bruine suiker
  • 120 ml kokosolie
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel amandel-extract
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 250 g  courgette, geraspt
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 50 g amandelmeel
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 g pistachenoten, gepeld en grofgehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng de eieren, suiker, olie, yoghurt, amandel-extract, citroenrasp en -sap samen in een grote kom.
  3. Roer de courgette erdoor en meng de bloem, amandelmeel en het bakpoeder en de pistachenoten erdoor. (hou er enkele apart voor de afwerking)
  4. Giet het mengsel in een beklede cakevorm, bak dan 45 tot 50 minuten goudbruin en check of met een prikker of hij gaar is. Versier met wat poedersuiker en wat gehakte amandelen.
  5. Laat afkoelen alvorens aan te snijden.
Stephanie courgettecake
heikki
courgettecake-2_1080x1080 heikki

Zonder de vorm eerst in te boteren, toch probleemloos je courgettecake uit z’n vorm halen? Met de Le Creuset bakset, nu gratis bij aankoop van een combi-stoomoven van Miele, is het kinderspel.

heikki