fbpx

Upside-down cake met kiwi

Probeer eens iets anders en ontdek de heerlijke, fruitige smaak van deze upside-down cake met kiwi. Een uitstekend dessert om van te genieten bij een kopje koffie of thee.

Ingrediënten 

  • 200g suiker
  • + 1 extra el.
  • 200g zachte boter
  • 200g zelfrijzende bloem
  • Een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 5 groene kiwi’s

Bereiding upside-down cake

Tijd voor mij: 10 minuten

Combinatiegaren: 60-70 minuten

Nodig: bakrooster en springvorm van 24 cm

  1. Vet de springvorm in met een beetje boter.
  2. Klop met de mixer de suiker, de boter en het zout tot een crèmekleurige, romige massa.
  3. Breek 1 ei in de massa en meng tot alles opgenomen is. Voeg zo de eieren één voor één toe.
  4. Spatel, in 2-3 keer, de bloem door het beslag.
  5. Vet de springvorm in met boter en bestrooi met een laagje suiker.
  6. Schil en snij de kiwi’s in dunne schijfjes. Bedek de gehele bodem met schijfjes kiwi.
  7. Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Plaats de springvorm op een bakrooster in de combi-stoomoven en kies Combinatiegaren, Hetelucht plus, 150°C, 30% vocht  gedurende 60-70minuten.
  9. Laat de taart 5 minuten afkoelen en ontvorm hem daarna. Draai het onmiddellijk om bij het ontvormen.
  10. Laat afkoelen op een rooster.

Dit recept kan niet internationaler zijn. Elk land heeft wel zijn variant. In Frankrijk spreken ze van een tarte tatin, Oostenrijk heeft zijn Schmarren en de Verenigde Staten kent dan weer een lange traditie in het maken van upside downcake. Eerst in een pan op het kookvuur, later in een traditionele oven werd dit gerecht een vaste waarde in de keuken.

 

Laat het jou smaken!
Wil je naast dit lekkere dessert ook nog een hoofdgerecht klaarmaken?
Neem dan hier een kijkje naar onze recepten!

Lees meer over