fbpx

Quick & Easy Kerstmenu

Geen stress deze kerst! Miele creërde voor jou een snel, makkelijk én heerlijk kerstmenu.

  • Voorgerecht: Japanse zalm met sushirijst en komkommer
  • Hoofdgerecht: Eendenborst met vijfkruidenpoeder
  • Dessert: Frambozensoufflé
MIELE-8363 © Bram Debaenst

Japanse zalm met sushirijst en komkommer

Ingrediënten

  •  de marinade: gemberpoeder
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje look
  • Het sap van 1 citroen
  • een scheutje arachideolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 0.5 dl zoete sojasaus
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 0.5dl water, een scheut sherry
  • 4 stukken zalmfilet (6 op 4cm)

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Pas eventueel aan naar smaak.
  2. Overgiet de zalm met de marinade en laat deze minimum 1 uur rusten in de koelkast, zodat de smaken zich goed mengen.
  3. Leg de zalm op de bakplaat.
  4. Leg de rijst in een stoomovenpan zonder gaatjes, samen met dezelfde hoeveelheid water. Stoom de rijst in de combi-stoomoven. Kies Stomen 100°C gedurende 19 minuten.
  5. Verwarm de oven voor. Kies Combinatiegaren, grill 3, 80% vochtigheid gedurende 21 minuten. Plaats na 14 minuten de zalm in de oven en laat ze nog 7 minuten verder garen op de bovenste richel.
  6. Meng de mirin in de rijst.
  7. Maak lange komkommerslierten met behulp van een dunschiller.

Dresseer de rijst, komkommer en zalm op een bord.

eend © Bram Debaenst

Eendenborst met vijfkruidenpoeder

Ingrediënten

  •  4 eendenborsten
  • 1el. vijfkruidenpoeder
  • 2 lente-uitjes
  • 1el. sesamolie
  • 1el. balsamicoazijn
  • 4el. appelsienmarmelade

Bereiding

  1. Maak een marinade van de marmelade, de olie, de azijn en het vijfkruidenpoeder.
  2. Smeer de eendenborsten in met de marinade en wikkel ze in met hittebestendige folie.
  3. Leg de eendenborsten op een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze in de combi-stoomoven. Kies Stomen, 65°C gedurende
  4. Verwarm de oven voor op Hetelucht plus, 220°C.
  5. Verwijder de hittebestendige folie.
  6. Leg de eendenborsten op de bakplaat met de vetkant naar boven.
  7. Bak de eendenborsten gedurende 4 minuten in de oven op de middelste richel.
  8. Snijd de eendenborsten in dikke sneetjes. Snipper de lente-uitjes fijn en strooi deze over de sneetjes.

Frambozensoufflé

Ingrediënten

  • 400g frambozen diepvries
  • 1tl maiszetmeel
  • 3el koud water
  • 2-3 eiwitten
  • 40g fijne suiker
  • Boter +suiker  om de vorm in te vetten en te bestrooien

Benodigdheden:

  • 10 soufflevormpjes van ongeveer 7cm doorsnede

Bereiding

  1. De frambozen ontdooien en door een zeef duwen.
  2. Verhit 125g van de frambozen in een kookpotje.
  3. Los het maiszetmeel op in het koude water. Voeg de oplossing toe aan de verwarmde frambozen.
  4. Soufflevormen inboteren en bestrooien met een fijn laagje suiker.
  5. De oven voorverwarmen op hetelucht plus 180°C.
  6. Het eiwit met het suiker mengen en daarna stijf kloppen.
  7. Voorzichtig de frambozenpuree onder het eiwit mengen met een spatel.
  8. Verdeel de luchtige massa in de soufflevormpjes en strijk alles mooi glad gelijk met de vorm.
  9. Plaats de souffles in de verwarmde oven en gaar de souffles gedurende 12-16 minuten.

Serveer onmiddellijk.

Nog meer inspiratie nodig voor snelle én lekkere recepten uit de Miele oven?

Ontdek onze Quick & Easy workshop!

Ook wij kennen het gepuzzel om elke dag opnieuw een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel te toveren. We hebben onze favoriete snelle gerechten gebundeld, perfect voor elk druk gezin. Bovendien tonen we je hoe verschillende Miele toestellen -van stoomoven tot kookvlak- hierbij handig van pas komen.

Schrijf je in!

 

 

 

Lees meer over