fbpx

Mix&Match: Italiaanse rijst met kabeljauw

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen)

  • 4 zakjes snelkookrijst bosto (8’)
  • 2 blikken kerstomaten op eigen sap
  • 2 bokalen Putta Nesca
  • 2 bouillonblokjes  
  • 4 teentjes look
  • Peper en zout
  • 2x +/- 600g Kabeljauw
  • Ontpitte olijven
  • Verse rozemarijn
  •  Verse Tijm
  • Zeekraal
  • 1 citroen
  • Provencaalse kruiden
  • Zet 2 niet-geperforeerde stoomovenpannen klaar.
  • Doe 2 zakjes rijst – haal de rijst uit de zakjes – per stoomovenpan.
  • Meng telkens met 1 verbrokkelde bouillonblokje
  • Voeg hieraan 1 blik kerstomaten,  1 bokaal putta nesca tomatenpuree en 1/3 bokaal water toe.
  • Voeg per pan 2 versnipperde tenen look toe.
  • Kruidt af met peper en zout.
  • Voeg eventueel extra olijven toe
  • Roer even goed door.
  • Leg de kabeljauw in het midden (per stoomovenpan). (Duw tot het op de bodemligt en de tomatenrijstmengeling errond om ligt)
  • Voeg verse Rozemarijn & Tijm toe.
  • Op de kabeljauw sneetjes citroen en zeekraal
  • Plaats de stoomovenpan(nen) naast elkaar op niveau 2 (45cm toestel) of niveau 3 (60cm toestel).
  • Stel in “Speciale toepassingen: Mix & Match | Behoedzaam bereiden”

Heb jij de smaak te pakken? Kom dit en nog meer heerlijke Mix & Match recepten ontdekken in onze workshop, of kom langs voor persoonlijk advies om jouw eigen Miele keukentoestellen uit te kiezen.