Hartige madeleines met gerookte zalm

Met het basisrecept voor madeleines kan je eindeloos variëren en madeleines met een hartige twist op tafel toveren. Met verse roomkaas en gerookte zalm wordt dit gebakje het perfecte hapje voor een feestelijke gelegenheid.

Ingrediënten madeleines met gerookte zalm

  • 240g (2 kolven) mais
  • 240 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 1 ¼ el. Suiker
  • 60g fijne maismeel
  • 4 el. Bloem
  • Bakpoeder
  • Een snuifje zout
  • 20 g gesmolten, ongezouten boter
  • Verse roomkaas
  • Gerookte zalm
  • Dille ter decoratie

Bereiding madeleines met gerookte zalm

  1. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht plus.
  2. Pureer de mais samen met de melk.
  3. Meng de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Meng de gesmolten boter onder de eieren. Voeg de gepureerde mais toe en meng.
  4. Meng het bakpoeder, maismeel, zout en bloem. Spatel dit droog mengsel langzaam onder de eieren tot een homogeen mengsel.
  5. Giet het beslag in een spuitzak en vul de vorm 2/3.
  6. Bak de madeleines gedurende 8-15 minuten. Haal uit de vorm en laat afkoelen.
  7. Gebruik de madeleine als een toostje en dresseer het toostje met verse roomkaas en gerookte zalm. Werk af met een beetje frisse dille.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.