
Chocolademoelleux met de stoomoven van Miele
Deze klassieker is in een mum van tijd klaar met de Miele stoomoven. Ontdek hier het recept voor een perfecte chocolademoelleux!
Wat is de beste manier om jouw kerstdiner af te sluiten? Dat doe je met en goed kopje koffie én zelfgemaakte advocaat. Deze traditionele eierlikeur kan je trouwens perfect op voorhand maken!
Meng eerst de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker tot een homogeen mengsel.
Verwarm dan de gecondenseerde melk samen met de wodka zachtjes op het kookvlak tot net onder het kookpunt.
Giet nadien het warme mengsel langzaam bij het eidooiermengsel.
Giet het mengsel in een stoomovenpan zonder gaatjes en stoom in de Miele stoomoven gedurende 5 minuten op 95°C en roer met een garde.
Stoom daarna voor een tweede maal gedurende 10 minuten op 95°C en roer met een garde tot een homogeen mengsel.
Giet in een gesteriliseerde bokaal en laat rusten op een donkere plaats. Hoe langer de advocaat staat, hoe dikker en smaakvoller hij zal worden.
Wij zijn zeer benieuwd naar wat jij van het recept vond. Laat het ons zeker en vast weten! Maar ondertusse …
Laat het jou smaken!
Wil jij naast dit recept nog andere recepten uitproberen? Neem dan nu een kijkje naar onze recepten!
Schrijf je in en ontvang inspirerende verhalen, handige tips en straffe acties in je mailbox.