fbpx

Pannenkoeken met appelcompote & Mikado-versie

Bij stoomkoken komt de echte smaak van voedingsstoffen nog beter tot zijn recht. Ook wanneer je bijvoorbeeld appelcompote maakt voor bij je pannenkoeken. Hier vind je ons recept ter inspiratie. Eerst stellen we je de pannenkoek met appelcompote voor, daaronder volgt het recept voor de mikado-variant met chocolade en ijs. Smakelijk!

1) Pannenkoeken met appelcompote

Stoomtijd: 15 min. – totaal: 60 min.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

Pannenkoeken

  • 250g patisserie bloem (of 125g patisserie bloem + 125g boekweit bloem)
  • 2 grote eieren
  • 0,5L melk
  • Snuifje zout
  • Scheut olie
  • 1 vanillestok (optioneel)

Appelcompote

  • Scheut appelsap
  • 30g rozijnen
  • 300g appel
  • 1 lepel Suiker | bruin of wit naar eigen smaak

Zo maak je een pannenkoek met appelcompote 

Stap 1: Appelcompote

  1. Verwarm de appelsap tot lauw.
  2. Voeg de rozijnen toe en laat wellen.
  3. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukken.
  4. Voeg de appels toe in een niet-geperforeerde stoomovenpan en voeg de appelsap met rozijnen en suiker toe. Meng het geheel.
  5. Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en stoom.
    KOKEN MET STOOM: 100°C | 15min
  6. Roer de compote kort door en laat afkoelen.

Stap 2: Pannenkoek

  1. Doe de bloem in een mengkom en maak hier een kuiltje in.
  2. Voeg de eieren, het zout, de olie en de helft van de melk toe.
  3. Roer door en voeg steeds meer melk toe tot er een glad beslag ontstaat.
    Optioneel: Schraap de vanillestok en voeg het de zaadjes toe aan het beslag.
  4. Verwarm een pan.
    Heb je TEMPCONTROL? Kies stand 3 of 220°C
  5. Doe een scheut olie in de pan en voeg een lepel beslag toe.
  6. Bak de pannenkoek. Herhaal tot het beslag opgewerkt is.

Stap 3: Afwerking

  1. Serveer elke pannenkoek met een lepel compote.

Smakelijk!

2) Pannenkoeken mikado

Stoomtijd: 2 min. – totaal: 40 min.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

Pannenkoeken

  • 250g patisserie bloem (of 125g patisserie bloem + 125g boekweit bloem)
  • 2 grote eieren
  • 0,5L melk
  • Snuifje zout
  • Scheut olie
  • 1 vanillestok (optioneel)

Chocoladesaus

  • 100g chocolade | fondant
  • 1 bolletje ijs

Zo maak je een pannenkoek mikado in 1, 2, 3

Stap 1: Pannenkoek

  1. Doe de bloem in een mengkom en maak hier een kuiltje in.
  2. Voeg de eieren, het zout, de olie en de helft van de melk toe.
  3. Roer door en voeg steeds meer melk toe tot er een glad beslag ontstaat.
    Optioneel: Schraap de vanillestok en voeg het de zaadjes toe aan het beslag.
  4. Verwarm een pan.
    Heb je TEMPCONTROL? Kies stand 3 of 220°C
  5. Doe een scheut olie in de pan en voeg een lepel beslag toe.
  6. Bak de pannenkoek. Herhaal tot het beslag opgewerkt is.

Stap 2: Chocoladesaus

  • Doe de chocolade in een niet-geperforeerde stoomovenpan.
  • Bedek de stoomovenpan met hittebestendige folie (Niet-geperforeerde folie bestand tegen 100°C).
  • Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en stoom.
    KOKEN MET STOOM: 100°C | 2 min.
  • Verwijder de folie en roer de chocolade kort door.

Stap 3: Afwerking

  1. Werk de pannenkoek af met een bolletje ijs.
  2. Giet hier wat chocolade saus over.

Smakelijk!

Lees meer over