fbpx

Gestoomde asperges met zacht gegaard eitje en Gandaham

Op zoek naar een lekker recept met gestoomde asperges?
Ontdek ons recept met Gandaham en laat je verrassen door deze ultieme smaakcombinatie.

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 1 bos peterselie
  • 5 sneetjes Gandaham
  • 100 g boter
  • 4 eitjes
  • Peper en zout

Bereiding

Tijd voor mij:
15 minuten

Tijd voor mijn oven:
Stomen: 14 minuten

  1. Leg de eieren in de geperforeerde stoomovenpan en plaats deze in de combi-stoomoven. Kies Stomen, 100°C gedurende 4 minuten.
  2. Spoel de eieren, direct na het stomen, onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn.
  3. Schil de asperges en verwijder de onderste harde stukken.
  4. Leg de asperges, geschransd, in een geperforeerde stoomovenpan en plaats deze in de combi-stoomoven. Kies Stomen, 100°C gedurende 10 minuten.
  5. Smelt ondertussen de boter.
  6. Snijd de ham in reepjes en snijd de peterselie fijn.
  7. Serveer de asperges met daarboven een eitje en de gesmolten boter. Strooi hierover de ham en de peterselie als afwerking.

Tip !

Asperges kunnen perfect ingevroren worden,  zodat je ook buiten het seizoen van deze groente kan genieten. Ze moeten wel eerst geschild worden en los ingevroren worden. Dit kan je makkelijk door een plateau met asperges een tweetal uurtjes in de diepvriezer te leggen en ze nadien in pakjes te verpakken.   Als je dan zin hebt in asperges, haal je ze uit en stop je ze meteen en diepgevroren in de stoomoven.

Wil je nog meer experimenteren met gestoomde asperges?
Ontdek dan ons recept van aspergeflan met gestoomde asperges.