Shakshuka een Oosters gerecht
Ken jij Shakshuka al? Nee? Ontdek hier dit vegetarische gerecht van Oosterse afkomst. Zeer eenvoudig klaar te maken en slechts met enkele ingrediënten.
December is gestart en de kerstkriebels beginnen nu echt op te komen. Cadeautjes zoeken, feestoutfit kiezen en een heerlijke feestmenu samenstellen. Laat Miele je helpen en onze toestellen het meest werk voor jou doen. Onze Miele Chefs stelden speciaal voor jou dit verbluffende feestmenu samen.
Weet jij al welk recept je wil uitproberen? Spring vooruit !
Voor de vis
Voor de parelcouscous
Voor het sausje
Extra materiaal: Serveerring
Van de parelcouscous
Van het sausje
Van de vis
Van het dresseren
Een grote gevulde kalkoen zal dit jaar jammer genoeg niet op de feesttafel passen, maar deze ode aan het traditionele gerecht is perfect voor jouw bubbel! We geven een moderne toets aan de klassieker, en zetten de Miele oven optimaal in.
Tip ! De kalkoen is ook koud heel lekker, ideaal voor als je toch te veel blijkt te hebben.
voor vier personen
Voor de kalkoenfilet:
Voor de hasselback worteltjes :
Voor de pommes anna :
Voor het sausje :
Materiaal :
Van het kalkoengebraad :
Van de hasselbackworteltjes
Van het sausje
Van de pommes anna
Hoe je dit jaar ook viert, dessert mag nooit ontbreken. Deze buche, ook wel chiffoncake genoemd, kan je perfect enkele dagen op voorhand bakken. Lekker te vullen met je favoriete fruit, crèmes of andere vullingen en af te werken met slagroom, curd of fruit. Een luchtig biscuit, gebakken met stoom in de Le Creuset bakvorm die je bij jouw combi-stoomoven gratis ontvangt.
Voor de cake
Voor de mangocrème
Voor de mangocurd
Voor de karamel en de afwerking
Van de cake
Van de mangocrème
Klop de eiwitten met de suiker tot de suiker opgelost is. Plaats de vuurvaste mengkom in een andere kom gevuld met lichtjes kokend water. Blijf gedurende 10 minuten kloppen tot het mengsel luchtig is. Neem de mengkom van het vuur en voeg al kloppend de stukjes boter toe. Voeg ook de mangopuree en het limoensap aan het mengsel toe.
Zet de mangocrème koud weg.
Van de mangocurd
Voor de karamel
Voor het samenstellen van de cake
Wil jij ook stomen met kerst maar vind je niet meteen de stoomtijden terug? Neem zeker een kijkje in onze nieuwe stoomwijzer !
Probeer jij één van onze recepten uit deze kerst? Laat het ons weten en tag ons op social ! (facebook | instagram |pinterest)