fbpx

Madeleines met sinaasappel

Geef je madeleines een herfstsfeertje met wat sinaasappel zeste en cointreau. Ze passen ook perfect bij een heerlijk tasje thee, het ideale vieruurtje.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 125g kristalsuiker
  • 60g maïsbloem
  • 60g bloem
  • zeste van 1/3 sinaasappel
  • 60g zachte boter
  • beetje sinaasappelsap
  • 1 el. Rum of Cointreau

(= Past 2 keer in de vorm)

Werkwijze

  1. Meng de zachte boter met de suiker tot een romig geheel.
  2. klop de eieren er één voor één onder.
  3. Voeg de rum/ cointreau, de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap van 1/4 sinaasappel toe.
  4. Merg er tot slot de bloem er voorzichtig beetje bij beetje onder.
  5. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.
  6. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten op 200°C Hete Lucht Plus.
  7. Ontvorm de madeleines en laat ze afkoelen.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.

 

 

Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken