fbpx

Foodblogger Louie van Baked Louie’s geeft klassieke Engelse scones een eigen twist met een heerlijke vulling van abrikozen- en gemberroom. Zeker proberen!

Scones met abrikozen- en gemberroom

ZO MAAK JE DE SCONES VAN BAKED LOUIE’S

Abrikozen- en gemberroom

  • Giet 50 gr water in een sauspan
  • Voeg 150 gr abrikozenconfituur en 100 gr gedroogde abrikozen (fijngesneden) toe
  • Zet op het vuur en laat pruttelen
  • Voeg 1 el verse geraspte gember toe aan het abrikozenmengsel
  • Laat alles inkoken
  • Klop ondertussen 200 gr roomkaas en 70 gr volle room op tot een luchtig mengsel
  • Spatel het abrikozenmengsel erdoor

Scones

  • Meng 450 gr zelfrijzende bloem met 2 tl bakpoeder en een snuifje zout
  • Kneed er 75 gr boter door
  • Voeg nog 50 gr kristalsuiker toe en kneed verder
  • Kluts in een aparte kom 2 eieren door 225 gr volle melk
  • Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet er ¾ van het eimengsel bij
  • Kneed het deeg kort en rol het uit tot een dikte van 1 à 2 cm
  • Steek de scones uit het deeg met een sconesvorm (of een glas) en schik ze op een bakplaat
  • Bestrijk de bovenkant met de overschot van het eimengsel
  • Bak de scones in 12 min. op 220°C

Snij de scones middendoor (als ze afgekoeld zijn), bestrijk ze met de abrikozen- en gemberroom en… serveer!

Lees meer over