Foodblogger Louie van Baked Louie’s geeft klassieke Engelse scones een eigen twist met een heerlijke vulling van abrikozen- en gemberroom. Zeker proberen!

Scones met abrikozen- en gemberroom

ZO MAAK JE DE SCONES VAN BAKED LOUIE’S

Abrikozen- en gemberroom

  • Giet 50 gr water in een sauspan
  • Voeg 150 gr abrikozenconfituur en 100 gr gedroogde abrikozen (fijngesneden) toe
  • Zet op het vuur en laat pruttelen
  • Voeg 1 el verse geraspte gember toe aan het abrikozenmengsel
  • Laat alles inkoken
  • Klop ondertussen 200 gr roomkaas en 70 gr volle room op tot een luchtig mengsel
  • Spatel het abrikozenmengsel erdoor

Scones

  • Meng 450 gr zelfrijzende bloem met 2 tl bakpoeder en een snuifje zout
  • Kneed er 75 gr boter door
  • Voeg nog 50 gr kristalsuiker toe en kneed verder
  • Kluts in een aparte kom 2 eieren door 225 gr volle melk
  • Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet er ¾ van het eimengsel bij
  • Kneed het deeg kort en rol het uit tot een dikte van 1 à 2 cm
  • Steek de scones uit het deeg met een sconesvorm (of een glas) en schik ze op een bakplaat
  • Bestrijk de bovenkant met de overschot van het eimengsel
  • Bak ze in 12 min. op 220°C

Snij de scones middendoor (als ze afgekoeld zijn), bestrijk ze met de abrikozen- en gemberroom en… serveer!

Laat het smaken!
Wil je nog andere recepten uitproberen? Neem dan zeker een kijkje naar al onze recepten!

Lees meer over


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier
Opt in GOT

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken