ZO MAAK JE DE SCONES VAN BAKED LOUIE’S
Abrikozen- en gemberroom
- Giet 50 gr water in een sauspan
- Voeg 150 gr abrikozenconfituur en 100 gr gedroogde abrikozen (fijngesneden) toe
- Zet op het vuur en laat pruttelen
- Voeg 1 el verse geraspte gember toe aan het abrikozenmengsel
- Laat alles inkoken
- Klop ondertussen 200 gr roomkaas en 70 gr volle room op tot een luchtig mengsel
- Spatel het abrikozenmengsel erdoor
Scones
- Meng 450 gr zelfrijzende bloem met 2 tl bakpoeder en een snuifje zout
- Kneed er 75 gr boter door
- Voeg nog 50 gr kristalsuiker toe en kneed verder
- Kluts in een aparte kom 2 eieren door 225 gr volle melk
- Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet er ¾ van het eimengsel bij
- Kneed het deeg kort en rol het uit tot een dikte van 1 à 2 cm
- Steek de scones uit het deeg met een sconesvorm (of een glas) en schik ze op een bakplaat
- Bestrijk de bovenkant met de overschot van het eimengsel
- Bak ze in 12 min. op 220°C
Snij de scones middendoor (als ze afgekoeld zijn), bestrijk ze met de abrikozen- en gemberroom en… serveer!