fbpx

Groente spiraaltaart

Jouw afweersysteem goed laten werken? Dat doe je door de juiste ingrediënten te gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 plakken quiche deeg
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eierdooier
  • 2 takken peterselie gehakt
  • 1 gele wortel
  • 1 oranje wortel
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 4 kleine bakvormpjes van ca 10 cm doorsnede of een grote quiche/taartvorm

Bereiding van de Groente Spiraaltaart

  1. Snijd de groenten met een mandoline in dunne plakken
  2. Verdeel de wortel over een stoomovenpan met gaatjes
  3. Zet in de stoomoven.
    Stomen: 100 °C
    Bereidingstijd: 2 minuten
  4. Breng de plakken wortel, courgette en aubergine op smaak met peper, zout en olijfolie.
  5. Verwarm de oven voor op intensief bakken: 180 °C
  6. Vet de bakvormen in met bakspray en bekleed de randen en bodem met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  7. Klop de roomkaas met de eierdooier, peper en zout zacht. Meng er de gesneden peterselie doorheen, verdeel het mengsel over de bodem.
  8. Bekleed de rand van de bakvorm met groenten. Zet de plakken groenten rechtop. Zet de groenten vanuit de buitenrand op kleur naar het midden.
  9. Bak de taartjes af.
    Bereidingstijd: 35 minuten
  10. Pluk wat kruiden en maak er een salade van.
  11. Zet de taartjes op een bord en garneer met de kruidensalade en een quenelle crème fraîche.

Wil jij nog andere recepten uitproberen die goed zijn voor jouw afweersysteem?

Dan hebben wij nog een Groene Smoothie en een Groene Groentenbowl.

Lees meer over