Barbecuelak
Lekker als marinade voor: vlees zoals ribbetjes van varken of everzwijn, hertenrug met een stuk been, wilde eend of winterse groenten als pompoen, aardpeer , spitskool of bloemkool
Ingrediënten
- 1 limoen
- 1 ui
- 1 appel
- 1 chilipeper
- 3 tenen knoflook
- 20 g hoisinsaus
- 30 g ketjap
- 40 g sojasaus
- 60 g ketchup
- 20 g Belgische mosterd
- 10 g perensiroop of ahornsiroop
- 60 g lokale honing
Bereiding
- Snijd de limoen, de ui en de appel (met schil) in kwarten. Snijd de chilipeper overlangs in tweeën. Kneus de knoflook. Gril alles in de hub.
- Roer de hoisinsaus, de ketjap, de sojasaus, de ketchup, de mosterd, de siroop en de honing los in een kom en giet het in de hub bij de gegrilde ingrediënten.
- Roer goed om en bak in de oven op Hete lucht Plus op 95°C gedurende 20 minuten.
- Gebruik de saus om te marineren of om je vlees of groenten te lakken voor de barbecue.