Drie marinades voor kerst

Probeer deze feestperiode eens iets anders met je stukje wild. Waarom niet deze twists op traditionele marinades met Seppe Nobels? Trek je stukje wild bovendien vacuüm en dan wordt het des te sneller een ware smaakbom. Klik op het recept hieronder en lees meteen verder!

  1. Christmaschurri
  2. Winter bbq lakmarinade
  3. Beurre noisette marinade

 

Chrismaschurri

Lekker als marinade voor: hazenrug of gegrilde knolgroenten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • Rode ui
  • rode paprika (of pikante chili)
  • oregano
  • komijn
  • koriander
  • zeste van limoen
  • olijfolie
  • wijnazijn
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. Snijd alle groenten fijn en meng dit met de olijfolie, wijnazijn en zout tot dit goed onderstaat.
  2. Verwarm op de kookplaat het wijnazijn met de olijfolie.
  3. Giet de olie lauw/ warm over de massa.
Trek je stukje wild vacuüm en gaar het sous-vide in de (combi-)stoomoven. Werk af met salade van tuinkers en spruitjes!

 

Barbecuelak

Lekker als marinade voor: vlees zoals ribbetjes van varken of everzwijn, hertenrug met een stuk been, wilde eend of winterse groenten als pompoen, aardpeer , spitskool of bloemkool

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 chilipeper
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g hoisinsaus
  • 30 g ketjap
  • 40 g sojasaus
  • 60 g ketchup
  • 20 g Belgische mosterd
  • 10 g perensiroop of ahornsiroop
  • 60 g lokale honing

Bereiding

  1. Snijd de limoen, de ui en de appel (met schil) in kwarten. Snijd de chilipeper overlangs in tweeën. Kneus de knoflook. Gril alles in de hub.
  2. Roer de hoisinsaus, de ketjap, de sojasaus, de ketchup, de mosterd, de siroop en de honing los in een kom en giet het in de hub bij de gegrilde ingrediënten.
  3. Roer goed om en bak in de oven op Hete lucht Plus op 95°C gedurende 20 minuten.
  4. Gebruik de saus om te marineren of om je vlees of groenten te lakken voor de barbecue.

 

Marinade beurre noisette

Lekker als marinade voor: wild

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 1/3 fles sap van rode biet (of cassis )

Bereiding

  1. Verwarm de rode biet op de kookplaat tot het sap siroop wordt.
  2. Smelt de boter op de sudderstand op je kookplaat. Laat ze warmen tot ze een hazelnootkleur en -geur krijgt.
  3. Giet de geklaarde hazelnootboter voorzichtig af zodat de gebrande wei in de kookpan blijft.
  4. Meng de boter met de rode bieten-siroop.

Tip van Seppe Nobels: Wil jij deze marinade zomerser maken? Vervang het rode bietensap door wortelsap en voeg wat gember toe voor extra pit!

Lees meer over


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken

Vul je gegevens in

Ben jij op zoek naar meer inspiratie, recepten en nieuwtjes, schrijf je dan nu in.

Generations of Taste