fbpx

Recept: krokant gebakken zalm in de stoomoven

In september moet je terug op zoek naar die routine: kids naar school, jij terug aan het werk én liefst van al terug wat gezonde maaltijden op tafel. Dankzij de combi-stoomoven van Miele kan dat in een mum van tijd. Met dit lekker stukje zalm, smeuïge rijst en een beetje groenten maak je zelfs de kleinsten onder ons gelukkig. Probeer het uit!

Wat heb je nodig?

(voor 6-8 personen)

Krokante gebakken zalm

  • 3 x 200 g wilde zalmfilets, met vel
  • (Druivenpit)olie
  • Zout

Japanse rijst

  • 400 g sushirijst
  • 600 ml water

Afwerking

  • Zeewier
  • Komkommer in plakjes gesneden
  • Japanse mayonaise

Bereiding

Stap 1: Japanse rijst

  1. Doe de rijst in een fijne zeef en spoel onder stromend water tot het water helder wordt. Laat goed uitlekken.
  2. Doe de rijst in een niet-geperforeerde stoomovenpan en voeg water toe.
       Koken met stoom | 17 min. | 100°C

    Tip: Je kan de rijst ook koken op de kookplaat, als je tegelijkertijd de zalm in de combi-stoomoven wil steken. Zo bespaar je nog meer tijd. 

Stap 2: Wilde zalm met krokant korstje

  1. Verwarm de oven voor.
       Grill: Niveau 3 | 10 min.
  2. Leg de wilde zalm met de huid naar boven op een geperforeerde bakplaat.
  3. Bestrijk de zalm lichtjes met de olie en breng op smaak met zout.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en stel in:
       Combinatiegaren: Grill | Niveau 3 | 7 min. | 80% 
  5. Haal de wilde zalm uit de oven en serveer meteen.

Stap 3: serveren

  1. Serveer de zalm met gestoomde Japanse rijst, zeewier, komkommer en Japanse mayonaise.