fbpx

Binnenkijker: Tastemaker Seppe Nobels

Een oase van rust in het hart van Antwerpen, dat is waar onze tastemaker Seppe Nobels met zijn dochters Kaya en Lou zijn culinaire creativiteit de vrije loop laat. We nemen een kijkje naar welke toestellen op zijn “to have” lijstje stonden.

Voor groentechef Seppe Nobels is zijn mooi ingebouwde kast met Miele-toestellen een ijzersterke troef. Die toren bestaat uit de traditionele heteluchtoven, een combi-stoomoven en een culinaire (warmhoud)lade.

Met de combi-stoomoven maakt dochter Kaya haar favoriete pokébowl in een mum van tijd klaar. Sushirijst stomen samen met een stukje noordzeevis en de verse groenten erbij. “Voor haar achttiende verjaardag wilde mijn dochter Kaya graag een etentje waarbij ik pokébowls voorschotelde. Aanvankelijk was ik daar niet voor gewonnen. Als bewuste chef sta ik niet achter de pokébowl-trend, met zalm die vol antibiotica zit en avocado die niet duurzaam is. En dat wéten mijn kinderen. Maar Kaya verzekerde me dat ze een bowl wilde met mijn signatuur, volgens mijn normen en waarden, en dat inspireerde me tot deze frisse versie, gemaakt van lokale, seizoensgebonden ingrediënten zoals noordzeevis, gepekelde radijzen, water- en tuinkers, veldsla en postelein.”

Koken doet onze Tastemaker Seppe Nobels ook op zijn Miele-gasfornuis, al generaties lang een vaste waarde in de keukens van de familie Nobels.

“Als kind van twaalf heb ik leren koken met een receptenboek uit de jaren ’80, een roze boek met de vooringenomen titel: ‘Koken voor Meisjes’. (lacht) En op een gasfornuis van Miele. De toestellen van Miele gaan generaties lang mee en dat vind ik geweldig. Want ook dat is duurzaamheid: materiaal dat ruim dertig jaar lang meegaat en van ouders op kinderen wordt doorgegeven. Ik leer mijn kinderen koken op hetzelfde gasfornuis waarop ik zelf mijn allereerste profiterollekes maakte. Ik koester die nostalgie. En dat doe ik ook in de gerechten die ik thuis klaarmaak. Wij zijn gevoelsmensen. De beste familiegerechten zijn die gerechten die warme herinneringen oproepen: de madeleines die mijn kinderen als traktatie meenamen naar school of een gerecht met Thaise vibes – maar met ingrediënten van hier – dat ons allemaal via één hap terugbrengt naar die ene rugzakvakantie in Thailand.
Ook de Mechelse witloofsoep van mijn mama blijft favoriet. Koken doe ik met liefde voor het verleden, met een open blik naar de toekomst en met respect voor onze planeet.”