fbpx

Intelligent energiebeheer met je Miele app en je Smart Home

Wat wordt jouw voornemen voor dit jaar? Misschien denk je er aan om je energie in huis nog efficiënter in te zetten? Miele is jouw bondgenoot om slim energie te gebruiken voor je dagelijks huishouden. Je kan jouw Miele toestellen verbinden met de Miele app en ze bijvoorbeeld automatisch laten opstarten zodra je over voldoende zonne-energie beschikt.

Hieronder vind je meer info over de Miele app en intelligent energiebeheer in jouw Smart Home.

Wat is de Miele app?

Met de Miele app op je smartphone bekijk je de status van de Miele huishoudtoestellen in je netwerk, bedien je die toestellen makkelijk en beschik je over extra info (zoals recepten op maat van je toestellen). Je oven, was- en afwasmachine controleer je dus moeiteloos van op afstand.

7 goede redenen om de Miele app te gebruiken

  1. Handig wanneer je het wasgoed niet meteen uit de wasmachine/droogkast kunt halen: in de Miele app kan je van op afstand de anti-kreuk functie verlengen, zodat je wasgoed fris blijft in de machine.
  2. Altijd op de hoogte van de droogresultaten: de Miele app geeft aan wanneer een droogprogramma langer zou duren dan verwacht, en wanneer het is beëindigd.
  3. Optimale hygiëne in uw wasmachine en droogkast: de Miele app meldt je wanneer je jouw wasmachine of droogkast reinigt met het overeenkomstige programma.
  4. Automatisch afwassen: je programmeert de vaatwasser in je Miele app zodat die automatisch opstart op de tijdstippen van jouw keuze. Bovendien is er dankzij de automatische dosering ‘AutoDos’ met de PowerDisk altijd vaatwasmiddel in je Miele vaatwasser.
  5. Altijd voldoende reiningsproduct en koffie: je krijgt automatisch een melding in de Miele app dat het reinigingsproduct of de koffie in je verbonden Miele toestel bijna op is, en kunt makkelijk bijbestellen.

    Interessant voor de kookliefhebbers:

  6. Perfecte braadresultaten: de Miele app stuurt de bereiding van je gerecht door naar je geconnecteerde TempControl-kookplaat.
  7. Live beelden van je bereiding in de oven: Je ziet live in je Miele app hoever het staat met de bereiding van je gerecht in de oven, dankzij een camera in de oven.

Jouw Miele toestellen in je Smart Home

Je kunt jouw Miele toestellen opnemen in een thuisnetwerk, samen met andere apparaten, en ze bedienen via een app of via spraakbesturing. Met de spraakassistenten van Amazon (Alexa), Google en Alibaba kan je jouw verbonden huishoudtoestellen bedienen. Op die manier kan je makkelijk een programma starten, instellingen doorvoeren of de status van je toestel opvragen.

Gebruik automatisch klimaatneutrale energie in je Smart Home

Steeds meer toestellen van Miele bevatten intelligente functies en kunnen in een netwerk worden opgenomen, om je dagelijkse huishouden nog makkelijker te maken. Dankzij een samenwerking met partnerbedrijven zoals Loxone en Smappee kan Miele het intelligent energiebeheer van haar toestellen nog duurzamer maken voor haar gebruikers.

Hoe kan jij jouw klimaatneutrale energie automatisch gebruiken voor je Miele toestellen in je netwerk? Je verbindt je Miele toestellen (droogkast, wasmachine, afwasmachine…) via je smartphone met je Miele app, je netwerk en je zonnepanelen. Zodra er voldoende zonne-energie beschikbaar is om bijvoorbeeld een droogsessie uit te voeren, start het systeem automatisch het droogprogramma. Op die manier gebruik je de droogkast CO2-neutraal.

Lees meer over