fbpx

De 36-jarige Ilse is de laatste gelukkige die een Miele Blizzard CX1 in de wacht heeft gesleept. Met een innemende gastvrijheid ontvangt ze ons in haar woning in het Oost-Vlaamse Hamme. Terwijl we plaatsnemen aan tafel met een lekker kopje koffie, speelt haar 6-jarige dochter Rane geconcentreerd voort met haar speelhuis.

De Blizzard CX1 uitgetest: Ilse

Moeder-en-dochter
Ilse met dochter Rane

Opvallend design

“Ik vond het een heel leuke verrassing dat ik de Blizzard gewonnen had. We hebben meteen een flesje bubbels opengedaan”, zegt Ilse blij. “Een vriendelijke chauffeur heeft de stofzuiger gebracht en het eerste wat ik dacht toen ik de doos opende was ‘wauw, wat een mooi design’. En het past nog eens bij mijn nieuw interieur ook!”, lacht ze.

De 36-jarige Ilse is de laatste gelukkige die een Miele Blizzard CX1 in de wacht heeft gesleept. Ontdek wat zij te vertellen heeft over de zakloze stofzuiger van Miele!
"Het design van de Blizzard past perfect in mijn interieur", aldus Ilse

Zuigkracht

“Ik woon graag in een proper huis”, vertelt Ilse, “maar ik pendel elke dag naar het werk in Brussel en soms is het niet evident als je telkens laat thuiskomt. Zeker niet als er kleine prulletjes van mijn dochters speelgoed blijven liggen. Mijn man is bovendien schrijnwerker, dus neemt hij onbewust op redelijk wat zaagsel, dat op zijn kleren ligt, mee binnen. Dan hebben we ook nog Fester, de kat. Maar ik doe mijn best om hier proper te houden”, glimlacht ze.

“Vooral door het zaagsel van mijn man merkte ik dat mijn vorige zakloze stofzuiger geen voldoende zuigkracht had. Zeker niet op matten. Ik vond het dus een aangename verrassing toen ik de Blizzard voor de eerste keer uittestte met hoogste stand op het tapijt: die ging gewoon mee omhoog! De zuigkracht vind ik dus fantastisch. De stofzuiger neemt alles heel goed mee. De borstel is trouwens ook handig : je voelt echt het verschil als je per ongeluk op de verkeerde stand zit (Ilse kreeg de Blizzard CX1 EcoLine met universele borstel waarbij je met de voetschakelaar de borstelkrans, afhankelijk van de vloersoort, kan in- of uitschuiven).

Huismijtallergie

Vorig jaar werd bij dochter Rane een huisstofmijtallergie ontdekt. “Van de dokter moest ze niet enkel antihistaminica innemen, maar we moesten flanellen lakens en pyjama’s wegdoen. Bovendien mochten we boven niet meer stofzuigen, omdat het fijne stof bij stofzuigers terug in de lucht terechtkomt; fijnstof wordt niet voldoende gefilterd. Dus moest ik me behelpen met een Swiffer. Maar nu gebruik ik zonder aarzelen de Blizzard, met veel plezier.”

Resultaat? “Rane snotterde vroeger steeds en we merkten dat ze ook begon te hoesten. Toen heeft de dokter vastgesteld dat ze allergisch was aan huisstofmijt. Ik kan je eerlijk zeggen: nu ik stofzuig met de Blizzard zijn die symptomen niet teruggekomen.” Misschien moeten we de dokter van Rane laten kennismaken met de stofzuigers van Miele?

Minpunt?

Wanneer we vragen of ze minpuntjes heeft gevonden, zegt Ilse: “Eigenlijk niet. Het enige wat ik zou kunnen zeggen is dat ik het in het beginnen een vrij zware stofzuiger vond. Maar eerlijk, als je de eigenschappen van deze stofzuiger vergelijkt met mijn vorige zakloze stofzuiger, weet je wel waarom. ”

Stofreservoir en accessoires

“Ik vind het ook leuk dat de stofbak doorzichtig is. Als de dochter weer een klein prulletje van haar speelgoed kwijt is, kan je eerst eens kijken naar de stofbak zonder hem te moeten uithalen”, zegt Ilse.

Stofreservoir
"Wanneer ik moet kijken of Ranes speelgoed toevallig in de stofzuiger is beland, hoef ik de doorzichtige bak niet open te doen"

“Trouwens, ik vind het handig hoe die accessoires verwerkt zijn in de stofzuiger. Meestal zitten ze onder een klep aan de bovenkant van de stofzuiger maar die gaat vaak open of kapot. Deze accessoires blijven gemakkelijk op hun plaats. Mijn vorige zakloze stofzuiger had ik vooral gekocht omwille van die extra accessoires. Maar uiteindelijk lagen die hulpstukken toch maar in de weg, lagen ze in de berging en op de duur vond ik het de moeite niet meer om die telkens erbij te gaan nemen. Dat probleem heb ik niet meer omdat de accessoires gewoon in de Blizzard zelf zitten verwerkt.

En de kat?

Ilse heeft niet over het geluid aan te merken. “De stofzuiger maakt echt geen lawaai.” Zelfs Fester, de kat is blijft gewoon roerloos liggen wanneer Ilse de stofzuiger aanzet. “Fester is een schuwe kat en normaal zet hij het op een loopje als er te veel lawaai is. Maar met de Blizzard heeft hij geen problemen”, glimlacht ze.

kat
In tegenstelling tot Ilse was Fester niet onder de indruk van de Blizzard.

Zelf nieuwsgierig naar de Blizzard CX1?

Ben je na de getuigenissen van Sabine, Caroline en Ilse nieuwsgierig geworden naar de Miele Blizzard CX1? Neem dan online zeker een kijkje naar de verschillende modellen en hun features. Overtuigd? De Miele Blizzard CX1 is sinds november beschikbaar in de winkel!