fbpx

In dialoog met je oven: recepten

“Je zou de culinaire wereld voor altijd kunnen veranderen. Dingen die je vroeger nooit kon inbeelden, zijn opeens mogelijk. Beeld je in, een oven die met je voeding kan praten. Beeld je in, koken in ijs. Beeld je in, gerechten creëren waar nog nooit iemand van heeft kunnen dromen. Het gevoel van iets te kunnen doen wat niemand ooit al heeft kunnen doen. Het is onbeschrijfelijk.” – Gaggan Anand

De Dialog Oven zet alles wat we weten over koken op z’n kop. In deze oven voeren sensoren voortdurend een heuse dialoog met je gerecht. Een primeur.

Je gerechten zijn nooit meer overgaar, maar wel tot 70% sneller klaar. De Dialog Oven herdefineert perfectie. Ontdek de recepten van Roger van Damme en Thomas Locus, speciaal gecreërd voor de Dialog Oven.

Roger van Damme’s Matcha Cake uit de Dialog Oven

Ingrediënten

  • 760g eigeel
  • 1100g suiker
  • 525g room (40%)
  • 2 vanilla stokjes
  • 10g citroen concentraat
  • 5 citroen zeste
  • 18.9 bakpoeder
  • 830g bloem
  • 8g zout
  • 325g zonnebloemolie
  • 2g matchepoeder

 

Bereiding

  • Meng het eigeel met de suiker, vanille, matcha poeder, citroen zeste, zout en citroen concentraat in een mengkom
  • Voeg de room toe
  • Meng het bakpoeder onder de bloem
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel. Voeg de olie toe.
  • Voorverwarm de oven.
  • Vul het stoommandje met de helft van het deeg en zet het deksel erop.
  • Bak de cake in het mandje in de Dialog Oven.

Settings Dialog Oven

  • Oven functie: M Chef + Fan Plus
  • Temperatuur: 175°C
  • Intensiteit: Medium
  • Gedurende: 12 minuten
  • Voorverwarmen: aan
  • Crisp function; uit
  • Shelf level: 2

Accessoires

Een japanse stoommand met een diameter van 10cm.

Tarbot van Thomas Locus in de Dialog Oven

Ingrediënten

  • 350g tarbot
  • 1 banaanblad
  • 2 witte, belgische asperges
  • 50g zeelavendel
  • 1/4 gekookte “Oosterschelde” kreeft
  • 1 gekookt lasagne blad
  • Crème van groene erwten
  • Verse béarnaise saus
  • Rode witloof
  • 1/2 sjalot
  • kruiden: peper, zout, thijm, rozemarijn, limoengras, verbena, look en gember

Bereiding

  • Kruid de tarbot met peper, zout en olijfolie. Voeg de rest van de kruiden toe en wikkel het in een banaanblad.
  • Voorverwarm de oven.
  • Gaar de tarbot in de Dialog Oven volgens de instructies (zie onder)
  • Kook de asperges gedurende 5 minuten in kokend water, of in de drukstoomoven gedurende 5 minuten op 100°C.
  • Stoof de zee lavendel met de sjalot in wat olijfolie.
  • Maak kleine ravioli’s van het lasagnablad met de crème van groene erwten.
  • Haal de tarbot uit de oven, plaats op een blad met de asperges en zeelavendel, kreeft en ravioli.
  • Decoreer het bord met wat rode witloof en extra kruiden.

Settings Dialog Oven

  •  Ovenfunctie: M Chef + Conventional heat
  • Temperatuur: 200°C
  • Intensiteit: Strong
  • Gedurende: 9 minuten
  • Voorverwarmen: aan
  • Crisp functie: uit
  • Stoomstoot: geen
  • Shelf level: 2